Processen in logistiek en productie intelligent automatiseren: 4 voorbeelden uit de praktijk

Gepubliceerd op in Fashion, Food Retail, Industry, Logistics of the future, Retail, Technology, Trends
4 minuten leestijd

Topdrukte op Black Friday, micro-fulfilment in online supermarkten of met internet verbonden productie. De eisen aan productie en logistiek zijn tegenwoordig talrijk. Het gaat daarbij in essentie echter altijd om goederen, data, mensen en locaties flexibel met elkaar te verbinden en om processen eenvoudig, veilig en economisch in te richten. Dat klinkt in theorie heel eenvoudig, maar hoe gaat het in de praktijk? Bijvoorbeeld met onze systeemoplossing OSR Shuttle™ Evo+, een combinatie van een automatisch magazijnsysteem, autonome mobiele robots (AMR) en intelligente software .

We lichten er enkele alledaagse toepassingen in productie en distributie voor u uit.

Het basisprincipe van OSR Shuttle™ Evo+ is heel eenvoudig. Dat betekent: centrale opslag in de OSR Shuttle™ Evo, magazijnen en werkstations flexibel in een netwerk verbinden met de autonome mobiele robots (AMR), Open Shuttles genaamd. Dit maakt intelligentere en flexibelere processen in magazijn en productie mogelijk.

 Christoph Gailberger, Product Manager Storage Systems

Hoe werkt OSR Shuttle™ Evo+? Wat zijn de voordelen van het combineren van een automatisch magazijnsysteem en autonome mobiele robots? Dat ziet u in deze video.

How does the OSR Shuttle™ Evo+ work and what are the advantages of combining an automatic storage system and autonomous mobile robots? Find out in this video.

Voorbeeld 1: Netwerkverbinding van tijdelijke werkstations met autonome mobiele robots

Stelt u zich voor dat het Black Friday is. Samen met de dagen voor Kerstmis is het een van de drukste dagen van het jaar voor de detailhandel. Als het aantal bestellingen op Black Friday omhoog schiet, dan is het in het distributiecentrum alle hens aan dek. Het logistieke systeem moet betrouwbaar topprestaties leveren en het aantal medewerkers neemt sterk toe.Deze medewerkers werken in het algemeen op tijdelijke werkstations die alleen zijn ingericht voor het drukste seizoen rond Black Friday en Kerstmis.

Hoe kunnen we deze tijdelijke werkstations efficiënt en flexibel aan het totale systeem koppelen?

Dit lukt met snelle autonome mobiele robots (AMR), de Open Shuttles. De Open Shuttles brengen de benodigde goederen just-in-time van de OSR Shuttle™ Evo naar de werkstations. De Open Shuttles leveren ook materiaal als cadeaubonnen af. Zo zijn bijvoorbeeld ook kitting-processen zoals het samenstellen van geschenkdozen, eenvoudig te implementeren.

Open Shuttles zijn autonome mobiele robots (AMR). Ze koppelen tijdelijke werkstations aan het logistieke systeem - bijvoorbeeld tijdens topdrukte op Black Friday.

En wat doen de Open Shuttles de rest van het jaar? Gregor Schubert-Lebernegg, Product Manager Open Shuttles bij KNAPP, geeft antwoord op deze vraag.

Autonome mobiele robots kunnen het hele jaar door magazijnactiviteiten ondersteunen. Bijvoorbeeld transporteren van inkomende goederen naar verschillende magazijndelen, afhandelen van retouren, value added services of kwaliteitscontroles. Omdat het aantal open shuttles schaalbaar is, zijn de prestaties precies aan de behoeften aan te passen. Voor bedrijven met hoge seizoensgebonden bestelpieken, hebben we ook een aantrekkelijk verhuurmodel voor onze Open Shuttles.

Gregor Schubert-Lebernegg
Product Manager Open Shuttles

Voorbeeld 2: Ondersteuning bij efficiënt retourbeheer

Besteld, bevalt niet, past niet, teruggestuurd: Met name in de e-commerce modesector is het aandeel retouren soms 30-40 procent. Het verwerken van retouren is tijdrovend en kostbaar.

Heeft u zich ooit afgevraagd hoe retouren nog efficiënter kunnen?

Vooral in online retail speelt efficiënt retourbeheer een belangrijke rol.

Een manier om retourprocessen te ondersteunen is het gebruik van Open Shuttles. Deze kunnen retourpakketten van de goederenontvangst naar het retourwerkstation brengen. U kunt gecontroleerde en omgepakte goederen ook vervoeren naar het centrale magazijnsysteem OSR Shuttle™ Evo of naar het dynamische kledingzakmagazijn .

Voorbeeld 3: Digitale, via netwerken verbonden processen in smart productie

De lay-out van moderne productiesites verandert voortdurend. Dit komt doordat de productiviteit per vierkante meter een belangrijk kengetal is. Daarom verbouwen en optimaliseren bedrijven vaak, bijvoorbeeld als ze een nieuwe productiemachine in bedrijf nemen. Een andere grote uitdaging voor productiebedrijven is de hoge mate van maatwerk die vandaag de dag vereist is: de zogenaamde mass customization. Deze trend maakt het meer dan ooit noodzakelijk om productie-eilanden en productieprocessen flexibel via een netwerk met elkaar te verbinden.

Mass Customization: De individuele vervaardiging van goederen is tegenwoordig de normaalste zaak ter wereld.

Op basis van deze eisen is het gebruik van een klassiek transportsysteem vaak te rigide en te duur. Deze netwerken zijn makkelijker, flexibeler en goedkoper te realiseren met de OSR Shuttle™ Evo+ systeemoplossing:

  1. Grondstoffen en hulpmateriaal worden opgeslagen in het centrale magazijnsysteem OSR Shuttle™ Evo.
  2. De autonome mobiele robots (AMR), de Open Shuttles, brengen de grondstoffen en materialen naar de productie-eilanden. Daarmee zijn productiestappen op maat mogelijk.
  3. De Open Shuttles brengen halffabricaten of eindproducten terug naar de OSR Shuttle™ Evo voor buffering.

De Open Shuttles hebben geen geleiders nodig en plannen zelf hun routes. Zo zijn voortdurend nieuwe productie-eilanden te integreren, te verplaatsen of te verwijderen.

Voorbeeld 4: Micro-fulfilment voor online supermarkten

Zogenaamde micro-fulfilment is een nieuwe trend in de online supermarktdetailhandel waar de grote Amerikaanse supermarktketens al op inspelen. Daarbij is een mini-magazijn, dat ongeveer een achtste van een normale supermarkt in beslag neemt, rechtstreeks verbonden met de supermarkt. Klanten bestellen hun aankoop via een app en kunnen deze binnen 30 minuten in de winkel ophalen of laten bezorgen. Op deze manier kunnen bedrijven besparen op verwerkings- en last-mile-kosten.

De combinatie van het OSR Shuttle™ Evo opslagsysteem en Open Shuttle speelt ook een belangrijke rol bij de implementatie van een micro fulfilment center.

  1. De goederen worden opgeslagen in de OSR Shuttle™ Evo en gepickt op ergonomische goederen-naar-persoon werkstations.
  2. De Open Shuttles halen de bestellingen die klaar zijn op en transporteren ze naar een doorrolstelling.
  3. Elke bestelling van een klant wordt toegewezen aan een buffersectie. Dit zorgt ervoor dat elke klant de juiste aankoop ontvangt.
Micro-fulfilment is een nieuwe trend in de online detailhandel en is ideaal om op dit gebied aan de slag te gaan.

Eén oplossing – veel verschillende toepassingsgebieden in logistiek en productie. Voor welke logistieke processen zou u OSR Shuttle™ Evo+ gebruiken? We kijken ernaar uit om uw ideeën met u te bespreken. Schrijf ons op blog@knapp.com.