Geschiedenis

2020

Van toeleveringsketen naar waardeketen

KNAPP is een partner voor de industrie en verzekert haar klanten van succes op lange termijn. Flexibele en schaalbare logistieke concepten die mee kunnen groeien met de vereisten, zijn de sleutel tot succes.

 

DeZero Defects-filosofie is uiterst modern en combineert kwaliteit, efficiency en kostenefficiëntie. Slimme hulpsystemen zorgen voor een service op een hoog niveau. Een intuïtieve communicatie tussen mens en machine brengt hightech naar het magazijn.

 

Dankzij nieuwe technologieën en flexibele processen evolueert er een waardeketen uit de toeleveringsketen. Onderling verbonden systemen maken van logistieke specialisten waardeverstrekkers.

2019

Zalando start de bouw van zijn eerste hoog geautomatiseerd online DC van 140.000 m² in Nederland, Bleiswijk.

2016

De bedrijven ivii GmbH en redPILOT worden opgericht.

2015

De KNAPP-groep heeft wereldwijd meer dan 35 vestigingen en meer dan 3.000 medewerkers. Wereldwijd zijn meer dan 1.700 systemen in gebruik.

Opstart van het grootste E-commerce B2C DC voor de KNAPP-groep bij Wehkamp in Zwolle. KNAPP BeNeLux groeit uit tot 35 medewerkers.

2014

KNAPP koopt aandelen in de KHT Apostore-groep. KHT Apostore is een specialist op het gebied van automatische orderverzamelsystemen en meetapparatuur voor de farmaceutische sector. Hiermee vult KNAPP haar portefeuille aan en biedt ze oplossingen voor de gehele farmaceutische toeleveringsketen.

 

Innovaties op het gebied van shuttles, software, werkplekken en op maat gemaakte services openen een nieuwe dimensie in de intralogistiek.

2013

YLOG Industry (vandaag de dag KNAPP Industry Solutions) wordt ingelijfd en sluit zich aan bij de KNAPP-groep. Met de flexibele YLOG-shuttles breidt de KNAPP-groep haar sectorfocus uit naar de gebieden industrie en productie.

2011

Opstart van de vestiging in Nederland, omvorming met de Belgische vestiging tot een BeNeLux structuur.

2010

Het bedrijf is gespecialiseerd in alles-in-één-oplossingen en uitgebreide service. Tegelijkertijd maakt KNAPP haar slogan making complexity simple waar.

 

Het nieuwe hoofdkantoor en ontwikkelingscentrum wordt geopend. De systematische uitbreiding van de dochterondernemingen volgt in de loop van de volgende jaren.

 

KNAPP neemt Dürkopp Fördertechnik, met hoofdkantoor in Bielefeld, over en versterkt haar aanwezigheid in de modebranche.

 

2000

Nieuwe wegen bewandelen

In 2002 wordt de 1.000e medewerkers door KNAPP in dienst genomen. In 2009 is het aantal medewerkers gestegen tot 1.605.

 

In 2002 start de eerste OSR Shuttle™ bij Richter Pharma in Wels. Met de OSR Shuttle™ ontketent KNAPP een evolutie in de intralogistiek.

 

In 2007 wordt KNAPP AG opgericht. Het strategische doel van het bedrijf is verdere groei.

 

In 2008 neemt KNAPP de Scandinavische specialist op het gebied van pallettransportsystemen, MOVING AB (tegenwoordig KNAPP AB), over.

1990 – 1999

Groei en vooruitgang

KNAPP breidt haar kennis en vaardigheden op het gebied van software en besturingssystemen uit.

Eind jaren 90 neemt KNAPP de softwarebedrijven Syslog en Logim over.

 

In de jaren 90 wordt de eerste dochteronderneming in Italië opgericht.

 

In 1995 neemt KNAPP het bedrijf ATIS uit Leoben over. Vandaag de dag voert dit bedrijf de naam KNAPP Systemintegration.

De eerste bestelling uit de VS opent overzeese markten. KNAPP bouwt haar aanwezigheid in Noord- en Zuid-Amerika verder uit. Binnen enkele jaren zijn er bij KNAPP 650 medewerkers in dienst.

 

De eerste bestelling uit de VS opent overzeese markten. KNAPP bouwt haar aanwezigheid in Noord- en Zuid-Amerika verder uit.

In 1999 wordt de vestiging in België opgericht, er zijn drie medewerkers.

 

Binnen enkele jaren zijn er bij KNAPP 650 medewerkers in dienst.

1980 – 1989

Software vervolledigt de serviceportefeuille

Begin jaren tachtig besloot Günter Knapp om naast mechanica, elektrische componenten en hardware ook software te gaan leveren en te integreren.

 

KNAPP breidt uit naar nieuwe markten en levert aan klanten in heel Europa. Het bedrijf koopt de locatie in Hart bei Graz, waar vandaag  het hoofdkwartier van de KNAPP-groep is gevestigd.

 

De tijd is rijp voor automatische orderverzamelsystemen. Günter Knapp haalt eindelijk zijn idee uit het stof. Dit idee bracht een revolutie teweeg in de orderverwerking in farmaceutische groothandels. Microprocessoren fungeren hierbij als controlesysteem.

 

Halverwege de jaren 80 werkten er 105 medewerkers bij het bedrijf.

1970 – 1979

De grens over

De farmaceutische markt bloeit. KNAPP haalt zijn eerste Duitse order binnen bij de farmaceutische groothandel Krey & Figener.

 

Günter Knapp investeert veel in onderzoek en ontwikkeling voor een verdere specialisatie in de farmaceutische sector.

 

In 1978 regelen microprocessoren het verplaatsen van bakken op de transportsystemen. De basis wordt gelegd voor een snelle en nauwkeurige verwerking van orders.

 

In 1979 wordt het eerste bedrijfsrestaurant op het bedrijfsterrein geopend.

1960 – 1969

Vooruitgang

Het bedrijf bouwt voornamelijk liften, hefsystemen en transportbanden, bijvoorbeeld voor de farmaceutische groothandel Herba Chemosan. De groothandel is tot op de dag van vandaag nog steeds klant van KNAPP.

Dankzij zijn geniale vindingrijkheid was Günter Knapp altijd zijn tijd ver vooruit. Zijn visie: een geautomatiseerde pickmachine voor de farmaceutische groothandel. De markt is nog niet klaar voor dit idee.

 

Waarom de farmaceutische sector in het bijzonder?

Günter Knapp was zich bewust van de groeiende behoefte aan de snelle levering van geneesmiddelen en de mogelijkheden die de geautomatiseerde verwerking van geneesmiddelendoosjes bood.

1950 – 1959

De basis

In 1952 richt Günter Knapp zijn bedrijf op voor het produceren van speciale machines in Graz, Oostenrijk. Hij heeft op dat moment 2 medewerkers in dienst.

Günter Knapp is uitvinder en knutselaar. Zijn motto: Kunnen wij het bouwen? Natuurlijk kunnen wij dat!

Hij krijgt zijn eerste patent voor een oliebrander met een grotere verstuiver. Daarnaast bouwt het bedrijf ook donutvulmachines, melkpompen en liften.

Management

René Wolters

Managing Director sinds 2011
 • Bij KNAPP sinds 2011
 • Managing Director sinds 2011
Logistiek gaat over Teamwork en Gezond Boeren Verstand. De succesvolle samenwerking tussen collega’s en klanten levert elke keer opnieuw weer fantastische projecten op en mede op basis van onze goede customer service zijn daaruit al vele langjarige partnerships ontstaan.

Werner De Swaef

Sales Director
 • Bij KNAPP sinds 2014
 • Sales Director sinds 2014
Projectwerk is mensenwerk! Innovatieve producten, creatieve oplossingen, luisteren én een heldere communicatie zijn de sleutelfactoren om gezamelijk succesvol te zijn

Frank Maessen

SALES ENGINEERING DIRECTOR
 • Bij KNAPP sinds 2018
 • Head of Sales Engineering sinds 2020
Distributie, productielogistiek of e-commerce? Op basis van data-gedreven inzichten en innovatieve technologieën ontwerpen we de juiste oplossing voor iedere logistieke uitdaging

Yassin Chadli

HEAD OF FINANCE AND ADMINISTRATION
 • Bij KNAPP sinds 2021
 • Head of Finance and Administration sinds 2021
Tenzij je controle hebt over je geld, zal meer verdienen niet helpen. Je zult alleen maar grotere betalingen hebben.

Ankie Lauwers

 • Bij KNAPP sinds 2011
 • Head of Human Resources sinds 2023
Bij HR draait alles om het in staat stellen van professionals om samen onze uitdagende zakelijke doelen te bereiken - succesvol en met plezier!

Sylvester Bussing

 • Bij KNAPP sinds 2024
 • Operations Director sinds 2024
Voor onze klanten zijn de KNAPP installaties cruciaal in hun bedrijfsvoering, het zorgdragen voor goede performance is iets wat wij in nauwe samenwerking met onze klanten al jarenlang bereiken en zullen blijven doen.