Fashion

Succes op maat

De nieuwste trends van dichtbij volgend opent KNAPP nieuwe dimensies in de intralogistiek met procesbetrouwbaarheid met restpect voor de mode. E-commerce, M-commerce, winkelconcept of omni-channel, de op maat gemaakte modeoplossingen van KNAPP zorgen ervoor dat alle goederen in de juiste kleur, de juiste maat, de juiste hoeveelheid, tiptop conditie en juiste tijdstip op het juiste adres aankomen. Met een mix van efficiëntie, precisie en effectiviteit zorgen de modeoplossingen van KNAPP ervoor dat elk bedrijfsmodel goed uitpakt. Bent u op zoek naar een nieuwe stijl voor uw processen? Neem contact met ons op via een vertegenwoordiger van KNAPP of via sales.benelux@knapp.com. De volgende bedrijven vertrouwen al op het merk KNAPP voor modeoplossingen.

Sigurd Völker

MANAGING DIRECTOR Dürkopp Fördertechnik GmbH

Johannes Holas

Vice President Fashion Solutions

De mens staat centraal bij al onze activiteiten om de snelle ontwikkelingen op de markt, maar ook onze technologie en onze oplossingen succesvol te kunnen implementeren.

Johannes Holas
Vice President Fashion Solutions

The little black dress’ van de intralogistiek: De OSR Shuttle™

Geen enkel ander kledingstuk kan buigen op dezelfde roem over de hele wereld als ‘de kleine zwarte jurk’. Als tijdloze klassieker is ‘de kleine zwarte jurk’ onberispelijk geschikt voor elke gelegenheid. Op het gebied van gevouwen kleding is de OSR Shuttle™ het klassieke systeem. Als uitvinder van de shuttle-technologie heeft KNAPP vele jaren kennis en ervaring in het inpassen van de OSR Shuttle™ aan alle magazijnprocessen en -eisen. Het halfautomatische opslag- en picksysteem OSR Shuttle™ is zowel krachtig als uiterst flexibel. De OSR Shuttle™ is het hart van vele oplossingen: als all-in-shuttle handelt de OSR Shuttle™ alle centrale magazijnprocessen af. Dit omvat onder andere de afhandeling van de volgende processen: goederenontvangst, opslag en orderverzamelen, tijdelijke opslag voor het aanvullen van orderverzamelzones, verzendingsvolgorde en het integreren van retouren. De modulaire structuur van de OSR Shuttle™ laat veel ruimte  voor het individuele ontwerp van de magazijnprocessen. Als een pak dat op maat gemaakt is, kan de OSR Shuttle™ met zijn modulaire structuur worden geschaald op basis van grootte, functie en prestaties. Efficiëntie en kostenbesparingen zijn daarmee gegarandeerd, ondanks de toenemende eisen en veranderingen in de sector. Het totale OSR Shuttle™-pakket wordt vervolledigd met de uitgebreide veiligheids- en standaard energiemanagement-concepten. In combinatie met de ergonomische Pick-it-Easy-werkstations bereikt de OSR Shuttle™ zijn volledige potentieel. De Pick-it-Easy-werkstations combineren efficiëntie, ergonomie en precisie met kosteneffectiviteit. De OSR Shuttle™ voorziet de Pick-it-Easy-werkstations van goederen en garandeert een gelijkmatige verdeling van de werklast. In combinatie met de OSR Shuttle™ passen de Pick-it-Easy-werkstations perfect in de Making complexity simple -filosofie  van KNAPP.

Een comfortabele pasvorm: Pick-it-Easy vermindert de werklast

De Pick-it-Easy-werkstations zijn de perfecte samensmelting van ergonomie, multifunctionaliteit, efficiëntie en goed ontwerp. Bij het ontwerpen van de werkstations voor de modebranche heeft KNAPP haar kennis en ervaring van de branche gebundeld in een uniek werkstationconcept. Alle artikelen worden volgens het goederen-naar-persoon-principe binnen handbereik gepresenteerd. Hierdoor nemen de inspanningen en belastende  taken, zoals tillen, buigen of reiken, af tot een minimum. Dankzij het speciale KiDesign van de Pick-it-Easy-werkstations kan de medewerker zich concentreren op zijn werk en vermindert de fysieke belasting. De werkstations vormen de spil van verschillende magazijnprocessen en verwerken het hele assortiment artikelen op de meest effectieve manier. Dankzij de easyUse-gebruikersinterface kunnen orders eenvoudig en intuïtief worden verwerkt. De natuurlijke communicatie tussen mens en machine vormt de basis voor nauwkeurige en efficiënte processen, verhoogt de kwaliteit en verkort de opleidingstijd voor nieuw personeel. KNAPP biedt een serie werkstations aan die voldoen aan de speciale eisen van de modebranche zoals Pick-it-Easy ShopPick-it-Easy Pocket & PackPick-it-Easy Multi of Pick-it-Easy View. Het productassortiment omvat zowel slimme veelzijdige en allasomvattende als meer gespecialiseerde werkstations. De veelzijdige Pick-it-Easy-werkstations ondersteunen alle bedrijfsmodellen en maken het mogelijk om goederen onafhankelijk van het verkoopkanaal te verwerkenHet bundelen van hangende en gevouwen goederen of het integreren van diensten die waarde toevoegen, zoals het inpakken van geschenken, het toevoegen van catalogi of het maken van voorverpakkingen, kan eenvoudig in de werkprocessen op een Pick-it-Easy-werkstation worden geïntegreerd.

Voor de individualisten: Pick Rotor, Pocket Sorter, Pick-it-Easy

De Pick Rotor is een flexibel,  roladaptersysteem dat hangende goederen transporteert op vast gemonteerde individuele adapters. Elke roladapter heeft een RFID-transponder die elk afzonderlijk artikel in de gehele goederenstroom volgt. Dit betekent dat elk artikel in het systeem op elk moment toegankelijk is. In combinatie met de robuuste pocket sorter staat de Pick Rotor garant voor precisie bij het verzamelen van gevouwen kledingstukken en kan de Pick Rotor de kledingstukken in elke gewenste volgorde plaatsen. Zowel hangende als gevouwen kledingstukken kunnen worden gecombineerd en verwerkt binnen hetzelfde systeem door de roladapter en de Pocket Sorter samen te gebruiken. Multi-channel en omni-channel zijn nu nog gemakkelijker. Met de speciale werkstations Pick-it-Easy Pocket en Pick-it-Easy Pack is verwerking flexibel en efficiënt voor een breed scala aan artikelen in B2C- en B2B-orders. Op het laadstation worden de goederen in sorteerzakken geladen. Stroomafwaarts van het werkstation maakt de matrixsortering een individueel sorteerproces mogelijk. Op het verpakkingswerkstation worden de goederen volgens de orders verpakt. Bij het verzamelen van individuele artikelen betekent dit dat de orderstructuur geen invloed op de orderverwerking heeft. Een bijzonder innovatieve oplossing is het hybride werkstation Pick-it-Easy Multi. Hier worden vlak verpakte goederen of in verzendkartons of in sorteerzakken geplaatst. De centrale verwerking bij het Pick-it-Easy Multi-werkstation ontkoppelt het picken van het verkoopkanaal. Hierdoor ontstaan volledig nieuwe mogelijkheden voor de omni-channel detailhandel.

verweving met matrixsortering

Matrixsortering biedt een unieke mogelijkheid om goederen uit verschillende magazijnzone’s te nemen en ze in een precieze, artikel-per-artikel-volgorde te plaatsen. Tijdens het meerfasig sorteren worden de kledingstukken snel en automatisch in de gewenste volgorde geplaatst. Hierdoor wordt de collectie gesorteerd op thema, kleur en maat en komt deze reeds gesorteerd in de winkel aan. Op het verkooppunt hoeft minder werk te worden verzet, omdat de goederen sneller verkoopklaar worden gemaakt zodat de medewerkers meer tijd hebben om de klanten te helpen.

Vision Desk – het perfecte accent

Vision Desk is een veelzijdig werkstation voor kwaliteitsgarantie en zorgt voor proceszekerheid, efficiëntie en transparantie in het magazijn, van ontvangst tot verzending. Vision Desk leest nauwkeurig de artikelkenmerken, kwaliteitskenmerken of serienummers. Door gebruik te maken van de modernste beeldverwerkingstechnologie hoeven er geen barcodes op de artikelen te worden aangebracht. Intuïtieve bediening en procesbeveiliging staan centraal met Vision Desk, dat gebruikmaakt van een visuele begeleiding voor de gebruiker. Voor het sorteren, controleren of picken projecteert Vision Desk verschillende markeringen op de artikelen, zoals kleur of cijfers, zodat de artikelen op de juiste manier worden geplaatst. Deze nieuwe aanpak, waarbij het werkproces met behulp van kleuren wordt gevisualiseerd, reduceert niet alleen het foutenpercentage tot vrijwel nul, maar vergemakkelijkt ook het flexibele gebruik van middelen, omdat personeel zeer snel kan worden opgeleid. Vision Desk sluit daarom echt aan op de Zero Defects-filosofie van KNAPP.

Geïnterlinieerd: Transparante softwareoplossingen

De uitgebreide KiSoft Logistics en SAP® EWM by KNAPP bestrijken alle processen binnen het magazijn en alle niveaus van de systeemhiërarchie. De software fungeert als het brein van de automatiseringsoplossing en zorgt voor transparantie en vermindert de kosten van fouten in de gehele toeleveringsketen. Met de intuïtieve softwareoplossingen van KNAPP hebt u de hele collectie binnen handbereik, zelfs op een tablet of smartphone. De softwareoplossingen zijn er in alle maten, van XS tot XXL. De software van KNAPP zit verweven in alle toepassingen in het magazijn en stuurt, optimaliseert en bewaakt alle magazijnprocessen. Uiterst praktisch: historische en actuele gegevens en dashboards kunnen in real time worden gedownload naar een tablet of smartphone. U hebt uw magazijn in uw zak. De software zorgt ervoor dat elk artikel zich op de juiste plaats in het magazijn bevindt en werkt de opslaglocaties voortdurend bij. Dit garandeert een snelle reactietijd en flexibiliteit. Gebruikersinterfaces in het  easyUse-ontwerp helpen de gebruiker door op het juiste moment de weg te wijzen naar de informatie die nodig is, voor een eenvoudige, intuïtieve bediening. Minder werk op het verkooppunt: Het principe van winkelvriendelijke levering vermindert de werklast in de winkel en zorgt ervoor dat de goederen zo snel mogelijk klaar zijn voor de verkoop: De software berekent de ideale volgorde voor het laden van de vrachtwagens op basis van de individuele winkelindelingen en andere uiteenlopende kwaliteitscriteria. Van het magazijn naar de kast, automatisch: Traceerbaarheid van goederen in de gehele toeleveringsketen is een belangrijke service in de e-commerce. De KNAPP-software zorgt voor een naadloze tracering van de goederen en de hoogst mogelijke kwaliteitsgarantie van in het magazijn tot bij de klant.