Verleg uw grenzen

Grenzen zijn er om te worden verlegd. En dat gebeurt zeker met onze opschaalbare automatiseringsoplossingen voor opslag en distributie. Ondervindt u op het moment problemen met uw intralogistiek of verwacht u zulke problemen in de nabije toekomst? KNAPP levert de oplossing in de vorm van flexibele, uitbreidbare systemen.

We hebben onszelf de vraag gesteld:

Hoe kunnen we in onze oplossingen rekening houden met nieuwe trends en marktvereisten?

Het antwoord op die vraag is te vinden door middel van samenwerking, innovatie en all-in-one-oplossingen. Voor een familiebedrijf zoals het onze is iedere klant uniek. Onze oplossingen moeten dan ook aanpasbaar zijn. Hierbij spelen transparantie, beschikbaarheid en flexibele uitbreidingsmogelijkheden een grote rol. Met dat in het achterhoofd richt ons Wholesale Team zich op de volgende sectoren:

 • Reserveonderdelen en gereedschappen
 • Elektronica en elektronische onderdelen
 • Media (boeken, audio, video)
 • Briefpapier en kantoorbenodigdheden
 • Optische instrumenten, lifestyle en mode
 • Koeriers- en bezorgdiensten (CEP)
 • Sieraden

Ontdek onze logistieke oplossingen voor wholesale. Neem contact met ons op via sales.benelux@knapp.com.

Heiko Süss & Rudolf Bauernhofer

VICE PRESIDENTS WHOLESALE SOLUTIONS

Behalve dat we nieuwe oplossingen ontwikkelen, proberen we ook bestaande oplossingen te verbeteren. Het is onze wens en ons doel om op basis van innovatieve systeemoplossingen langetermijnrelaties aan te gaan met onze klanten.

Innovatie

Verandering als katalysator van nieuwe technologieën

De afgelopen paar jaar hebben Würth Industrie Service GmbH & Co. KG en KNAPP gezamenlijk een groot aantal projecten afgerond. Het bleek niet alleen een succesvol partnerschap, maar ook een innovatief partnerschap, waar allerlei nieuwe oplossingen uit zijn voortgekomen.

Dankzij onze geavanceerde robots is Würth een uiterst betrouwbare partner voor zijn klanten gebleken. De Pick-it-Easy Robot selecteert geheel automatisch de juiste artikelen. Dat biedt grote voordelen voor het personeel, aangezien de robots het zware werk doen. Ook dragen ze bij aan een aangename werkomgeving en verhogen ze de kwaliteit en productiviteit.

Würth gebruikt daarnaast het all-in-one-workstation Pick-it-Easy Evo. Het grote aantal extra’s voor kwaliteitsbewaking, zoals fotografische documentatie, houden de medewerkers gemotiveerd.

Dankzij onze Pick-it-Easy Evo vervult de magazijnmedewerker vooral de rol van dirigent. Door geavanceerde technologie wordt het anderszins eentonige werk bij een werkstation een stuk leuker. Dankzij het ruimtebesparende ontwerp, de efficiënte orderafhandeling en de perfecte ergonomie en bruikbaarheid kan de allerhoogste kwaliteit worden geleverd.

Door ons innovatieve partnerschap met Würth hebben we al vele slimme automatiseringsoplossingen kunnen ontwikkelen. We kijken dan ook uit naar wat de toekomst ons brengt.

KNAPP is een partner met wie we op gelijke voet kunnen samenwerken. Samen denken we na over nieuwe marktvereisten, waarna we nieuwe concepten ontwikkelen door bestaande technologieën aan te passen en nieuwe te bedenken.

Helmut Eisenkolb
Hoofd Logistiek en lid van het managementteam bij Würth Industrie Service
YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Würth heeft het volste vertrouwen in onze moderne automatiserings- en robotoplossingen:

 • Pick-it-Easy Robot
 • Pick-it-Easy Evo
 • Robots voor snelle orderpicking
 • Robots voor het laden van pallets
 • Open shuttles die artikelen geheel zelfstandig transporteren

Partnerschap

Samenwerking als basis van succesvolle oplossingen

Onze gedeelde opvattingen over innovatie vormden in 2012 de basis van de succesvolle zakelijke samenwerking tussen Kramp en KNAPP, die gekenmerkt wordt door flexibiliteit en creativiteit. Als Europa’s grootste specialist op het gebied van tractoronderdelen en agrarische producten moet Kramp een flexibel en geautomatiseerd opslagsysteem hebben – en dat op zes verschillende locaties. In navolging van de eigen slogan (‘It’s that easy’) leunt het bedrijf op soepele logistieke processen en een uitstekende klantenservice.

In 2018 werd de allereerste OSR ShuttleTM Evo in Nederland bij Kramp in bedrijf gesteld. De aangepaste, efficiënte logistieke oplossing betekende de innovatie en verandering die het bedrijf nodig had om de concurrentie een stap voor te blijven.

De basis van de oplossing? De OSR Shuttle™ Evo. Met dit systeem kunnen zowel snel als langzaam lopende artikelen worden verwerkt, ook als ze groot zijn qua omvang. Gecontroleerde groei en bijblijven met de continu veranderende klantwensen waren de voornaamste overwegingen. Het magazijn kan dan ook stapsgewijs worden uitgebreid tot maximaal 9600 orders per uur.

Met onze slimme softwareoplossing Kisoft kan voor elk artikel de juiste opslaglocatie worden gevonden. Bovendien kunnen medewerkers in Nederland hun werk doen achter acht ergonomisch verantwoorde Pick-it-Easy-werkstations. Dankzij de goods-to-person-procedure verloopt met name het orderpicken uiterst efficiënt.

Met onze oplossing kan het enorme assortiment van meer dan 500.000 items gemakkelijk worden verwerkt. Kramp kan zijn klanten dan ook goed van dienst zijn terwijl kosten en inspanningen tot een minimum worden beperkt.

We merken dat de wensen van de klant aan het veranderen zijn. Men wil snellere bezorging, meer keuze en meer reserveonderdelen, en dat betekent dat we ons magazijn moeten blijven uitbreiden. Maar we willen ook flexibel blijven en orders snel kunnen afhandelen. De OSR Shuttle™ Evo is een schaalbare oplossing en precies datgene waar we naar op zoek waren.

Jan Frans Berends, Kramp Groep
Jan Frans Berends
Logistiek manager bij KRAMP
YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Traditie

Toekomstbestendige systemen als maatstaf

KNAPP richt zich als familiebedrijf op duurzame, toekomstbestendige oplossingen en stimuleert op die manier de innovatie. We delen die eigenschap met onze klanten. Zo hangt ook Schukat electronic (een Duitse specialist op het gebied van elektronische componenten en apparatuur) deze waarden aan. Onze samenwerking wordt dan ook gekenmerkt door een focus op de toekomst en innovatieve oplossingen. In november 2018 werd onze automatiseringsoplossing in bedrijf gesteld bij Schukat electronic.

De kern van de oplossing is een OSR Shuttle™ Evo bestaande uit vier rackline-systemen met

0

niveaus

0

elkaar kruisende 2D-shuttles

0

opslaglocaties

De prestaties en het aantal opslaglocaties kunnen los van elkaar worden opgeschaald. De zes goods-to-person-werkstations en de aanpasbare KiSoft-software, die gekoppeld kan worden aan SAP®EWM, maken de innovatieve logistieke oplossing compleet.

Het systeem kan worden uitgebreid tot

0

rackline-systemen

0

opslaglocaties

Met OSR Shuttle™ Evo kan Schukat electronic al zijn klanten service op maat bieden. Klanten zijn direct gebaat bij de flexibiliteit van onze oplossing.

Als pionier in shuttletechnologie heeft KNAPP meer dan 15 jaar ervaring met shuttlesystemen, waarvan het er meer dan 250 heeft geïmplementeerd. De nieuwe generatie van OSR Shuttle™ Evo is de natuurlijke volgende stap in de ontwikkeling van beproefde shuttletechnologieën. We onderzoeken de trends in de sector, houden rekening met gebeurtenissen waarvoor je niet of nauwelijks kunt plannen en hebben oog voor het groeiende belang van kwaliteit en prestaties.

Ik vind het nog altijd leuk om nieuwe dingen te proberen. Dat is waarom de samenwerking met KNAPP zo aanlokkelijk was. KNAPP weet dat klanten eigen ideeën en wensen hebben en is bereid hier actief mee aan de slag te gaan om nieuwe oplossingen te bedenken.

Georg Schukat
Georg Schukat
Algemeen directeur, Schukat electronic
YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

De OSR Shuttle™ Evo bestaat uit modulaire elementen zoals:

 • Opschaalbare racks
 • Shuttles
 • Liften
 • Toegangsconcept
 • Afhankelijk van het ontwerp: pre-zone
 • Software op maat