Uw succes in retail is wat ons motiveert

Achter elke harmonieuze winkelervaring schuilt een logistieke oplossing op maat. Of u nu actief bent in bricks-and-mortar, omni-channel of online retail, elk businessmodel en elk bedrijf heeft zo zijn eigen vereisten en doelstellingen. Bovendien moeten winstgevende fulfillmentoplossingen diverse dingen kunnen: Ze moeten piekvraag in de aanloop naar dagen als Black Friday en Valentijnsdag kunnen opvangen, het retourneren van producten vergemakkelijken en de klant een digitale rondleiding door de winkel kunnen geven. Voor dit soort dingen is geen kant-en-klare oplossing beschikbaar en daarom passen we onze oplossingen aan aan individuele bedrijven en vereisten, zodat al onze klanten optimaal kunnen presteren en de gewenste groei kunnen realiseren – en dat binnen budget. Onze missie: het vinden van de perfecte logistieke oplossing voor uw bedrijf, zodat u uw eigen klanten tevreden kunt stellen!
We hebben ons gespecialiseerd in logistieke oplossingen voor de volgende sectoren:

Online retail
Bricks-and-mortar retail
Omni-channel en multi-channel retail
Distributie en toelevering van cosmetica
Microfulfillment en in-store fulfillment

Interesse? Lees hier meer over onze oplossingen en klanten of neem contact met ons op via sales.benelux@knapp.com. We hopen snel van u te horen!

Anton Tschurwald & Christoph Lafer

VICE PRESIDENTS RETAIL SOLUTIONS

Achter elke prettige koopervaring gaat een slimme logistieke oplossing schuil. Een oplossing gebaseerd op flexibele, goed doordachte processen.

E-commerce fulfillment

Efficiënt, betrouwbaar en geautomatiseerd.

Waarom kopen steeds meer mensen online?

Tegenwoordig is met één muisklik alles in huis te halen: kleding, elektronica, geneesmiddelen, voedsel en zelfs reserveonderdelen van uw tractor. En dat alles vanuit uw luie stoel. Online winkelen is simpel en gemakkelijk. Dat is waarom steeds meer mensen – en onder hen ook steeds meer ouderen – voor die optie kiezen.

Gebruik slimme logistiek om uw beloftes aan uw e-commerceklanten gestand te doen.

Er zijn veel verschillende redenen waarom klanten online willen winkelen. Maar bij elke aanschaf doet de retailer een paar expliciete beloftes: aanlokkelijke prijzen, snelle bezorging, een uitgebreide selectie, producten op maat of flexibele opties voor bezorging of ophalen.
In ons blog leest u meer over hoe u een goede start kunt maken met e-commerce fulfillment.
Overigens: met slimme analysetools zoals KiSoft Analytics kunt u een doortimmerd plan opstellen voor de volgende piek. En met de software van redPILOT kunt u uw personeel efficiënter managen.

Door de slimme automatisering van logistieke processen kunnen online retailers hun beloftes aan de klant gestand doen, zodat die blijft terugkomen.

Andreas Huterer
Andreas Huterer
Head of Systems Engineering, Retail Solutions, KNAPP

Wehkamp.nl: 30 minuten tussen het plaatsen en verzenden van de bestelling

Vandaag besteld, morgen al in huis.Dit is wat de Nederlandse online retailer Wehkamp belooft in zijn online webshop (wehkamp.nl), waar klanten een keuze kunnen maken uit zo’n 430.000 artikelen. Dankzij een omvattende logistieke oplossing voor e-commerce fulfillment kan Wehkamp die belofte gestand doen.

Dertig miljoen bestellingen per jaar die snel en efficiënt worden verwerkt

Het distributiecentrum van Wehkamp is opgezet voor maximale efficiency. Jaarlijks worden meer dan 30 miljoen pakketjes verzonden vanuit het magazijn. Om dat te kunnen moeten de automatische en handmatige processen en de opslagtechnologie en -software perfect op elkaar zijn afgestemd. Het OSR Shuttle™-opslagsysteem, dat 21 racklines en 546 shuttles omvat, biedt genoeg ruimte voor een uitgebreid productassortiment. Een snelle lopende band transporteert de goederen naar 28 Pick-it-Easy-stations voor verdere goods-to-person-verwerking. Met name bij die werkstations verloopt de verwerking extreem efficiënt: met one-touch orderpicking worden de goederen direct uit de container gehaald en in de verzenddoos gelegd. Orders die uit slechts één artikel bestaan worden in batches verwerkt en in afzonderlijke verzendenveloppen gestopt. Op die manier biedt het proces diverse voordelen, vooral in drukke perioden. De verwerkingstijd wordt zo kort mogelijk gehouden en de capaciteit van de werkstations wordt optimaal benut.

Lees hier het hele verhaal over hoe Wehkamp zijn bestellingen verwerkt aan de hand van slimme automatisering.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Kenmerken

 • Centraal shuttlesysteem met double-deep racking: 556.000 opslaglocaties
 • One-touch verwerking: elk werkstation kan 6 orders tegelijkertijd verwerken
 • Ergonomisch verantwoord: eenvoudige, niet-belastende procedures voor werknemers bij de werkstations dankzij het goods-to-person-principe
 • Slimme verpakking: minder CO2-uitstoot en kortere transportafstanden
 • Efficiënte verwerking van geretourneerde goederen: tot 40% minder geretourneerde kledingstukken
 • Woord gehouden: 30 miljoen pakketjes verzonden per jaar

Omni-channel retail

Automatisering brengt uw klanten dichterbij.

Klanten weten tegenwoordig prima hoe ze met moderne netwerken moeten omgaan.

Tegenwoordig omvat ‘shoppen’ een mobiele telefoon, een laptop of een tripje naar de winkel. Klanten kiezen voor kanalen waarvan de combinatie van productaanbod, snelheid, gemak en winkelervaring het beste past bij hun behoeftes. Sowieso verwachten alle klanten een probleemloze ervaring.

Omni-channel fulfillment: de ultieme uitdaging

Omni-channel fulfillment wordt met recht gezien als de meest uitdagende tak van logistiek, aangezien er zo veel vereisten zijn die op efficiënte wijze moeten worden ingevuld. Bijvoorbeeld:

 • De verwerking van verschillende producthoeveelheden
 • Kostenoptimalisatie
 • Minder werklast in de winkel
 • Betere klantenservice
 • Minder belasting van magazijnmedewerkers
 • Coördinatie van gegevens en goederen

Online productonderzoek door klanten vertaalt zich in verschillende goederenstromen die slim moeten worden gemanaged. Een krachtig systeem en slimme software kunnen de kosten van uw verkoopkanalen terugbrengen en de klanttevredenheid verbeteren.

Brice Gaujard
Director Sales, KNAPP France

Parfums Christian Dior: samenwerking als sleutel tot succes

Parfums Christian Dior produceert zijn exclusieve luchtjes en cosmetica in het Franse plaatsje Saint-Jean-de-Braye. De producten worden daarvandaan naar regionale distributiecentra, winkels en eindklanten verzonden. Dior beschikt al sinds 2018 over een hypermodern omni-channel fulfillmentcenter, met slimme robots die het merendeel van het werk doen. Met behulp van deze robots heeft Dior zijn prestaties en efficiency in distributie weten te verbeteren.

Ergonomisch verantwoord werken dankzij automatisering

Ook uw medewerkers hebben baat bij de oplossing: Dankzij de goods-to-person-orderafhandeling hoeven medewerkers niet langer grote afstanden te overbruggen. Bovendien hoeven bij de ontvangst en verzending van goederen lang niet meer zo veel zware dozen worden getild. “Onze mensen werken in een omgeving met ultramoderne automatiseringstechnologie. Alle processen zijn ergonomisch verantwoord en dankzij de software wordt het aantal fouten tot een minimum beperkt,” aldus Olivier Sorbe, logistiek manager EMEA bij Parfums Christian Dior.

2 goederenstromen, 1 systeem. Groei is onderdeel van het plan.

In het distributiecentrum in Saint-Jean-de-Braye wordt gewerkt met twee verschillende goederenstromen met een geheel eigen opzet. In de eerste stroom worden volle dozen naar regionale distributiecentra en winkels verzonden. In de tweede worden afzonderlijke producten verwerkt voor online bestellingen. Dankzij de logistieke oplossing op maat kunnen deze complexe processen efficiënt ten uitvoer worden gebracht.

0

opslaglocaties

in het geautomatiseerde opslagsysteem
0

volle dozen

per dag
0

online bestellingen

per dag
0

maanden

voor de uitvoering

Parfums Christian Dior verwacht jaarlijks een toename van het aantal SKU’s met ca. 8 procent. Met deze groei is al rekening gehouden in het systeemontwerp: het geautomatiseerde opslagsysteem OSR Shuttle™ kan worden uitgebreid met ca. 16.500 opslaglocaties.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Dit project is een heus avontuur gebleken. We hebben nauw samengewerkt met het KNAPP-team om het project binnen 18 maanden te kunnen realiseren. Sleutels tot ons succes waren de transparante communicatie en de professionele, hartelijke samenwerking in elke fase van het proces.

Olivier Sorbe
EMEA Physical Logistic Manager bei Parfums Christian Dior

New Urban Logistics

Met onze nieuwe logistieke concepten wordt zelfs 'the last mile' winstgevend en aanlokkelijk.

Hoe kunt u uw klanten het best benaderen?

Hoe benader ik mijn klanten als ze digitale winkels verkiezen boven mijn bricks-and-mortar-winkel? Dit is tegenwoordig een prangende vraag in retail.
Nu steeds meer klanten kiezen voor online wordt het runnen van echte winkels steeds minder aanlokkelijk. Tegelijkertijd stijgen de huurprijzen en de kosten van het runnen van een fysieke winkel.

Hoe kan ik mijn klanten enthousiast maken als ik ze in de echte wereld niet langer kan bereiken? Online retail gaat gepaard met enkele unieke uitdagingen.
De koopbereidheid is immens, maar ‘the last mile’ verloopt vaak nog gebrekkig. Klanten nemen niet langer genoegen met lange of inflexibele bezorgtijden. Bovendien kost het tijd en moeite om producten te retourneren.

Mensen kopen tegenwoordig vooral online, een trend die al vóór de coronacrisis is begonnen. In de toekomst zal het digitale aanbod van winkels steeds belangrijker worden en moeten webshops vooral goed werken.

Andreas Miller
Head of Sales and Accountmanagement, Retail Solutions, KNAPP AG

Het antwoord?

Logistiek, logistiek, logistiek.

Onze nieuwe New Urban Logistics-portfolio van oplossingen bestaat uit een groot aantal technologieën die retailers kunnen gebruiken om hun eigen ‘stedelijke netwerk’ op te bouwen.

Ook al zijn ze zich er misschien niet van bewust, klanten zijn er inmiddels aan gewend om bij het winkelen verschillende apparaten te gebruiken, afgewisseld met echt winkelbezoek. Uiteindelijk kopen ze hun product op de plek waar de combinatie van productaanbod, snelheid, gemak en winkelervaring het beste bij hun behoeftes past. Een goed werkende webshop is dan ook de standaard geworden.

 • Meer transparantie over voorraden: bundeling van goederen- en gegevensstromen
 • Snellere verwerking: fulfillment zo lokaal mogelijk
 • Hoger serviceniveau: meer klanttevredenheid
 • Lagere kosten: kostenbesparingen in 'the last mile'

Een walk-in online winkel: Project RetailCX

Het nieuwe in-store systeem Project RetailCX combineert het beste van online shoppen en conventioneel winkelbezoek. Klanten kunnen de producten in de winkel bekijken en om informatie vragen. Digitale displays tonen geperfectioneerde versies van de producten en stimuleren cross-selling. Ook het betalen kan gemakkelijk worden geïntegreerd. Dankzij de effectieve opslag in een geautomatiseerd minimagazijn kunt u meer producten kwijt op een kleiner oppervlak.

et bedrijf Kreisler, gevestigd in het zuiden van Oostenrijk, werkt al geruime tijd met Project RetailCX. Wat is er zo uniek aan deze oplossing? Het bedrijf combineert regionale, traditionele producten met high-tech dienstverlening: in de winkel worden specialiteiten van lokale boeren verkocht.
Hoe gaat dat precies in zijn werk?

 1. Zo’n 6400 regionale producten worden gekoeld opgeslagen in een geautomatiseerd rack van 20 meter lang.
 2. Zodra de klant een product heeft afgerekend bij een van de vier terminals gaat de robot aan de slag.
 3. De robot haalt het bestelde product op uit het rack en levert het af bij de klant.

Ons project voegt waarde toe aan de regio. De toeleveringsketens zijn kort en lokale delicatessen kunnen worden uitgestald in een moderne, milieuvriendelijke etalage.

Andreas Höcher
Managing Director Kreisler
YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Kenmerken

 • +20% cross-selling
 • 40–70% minder opslagruimte nodig
 • Vier keer zo veel producten op voorraad
 • Contactloos betalen
 • 24/7 beschikbaar
 • Diefstalbestendig
 • Digitale informatievoorziening

Cosmetica

Exclusieve producten met zorg behandeld

Hoe kunnen exclusieve cosmeticaproducten automatisch worden verwerkt?

Bij de productie en distributie van cosmetica ligt de focus op kwaliteit. Exclusieve cosmetica zoals parfum, make-up en lipstick moeten met zorg en aandacht worden verwerkt. Alleen als je oog blijft houden voor kwaliteit kunnen dergelijke producten in perfecte staat bij de klant worden afgeleverd. Een klein krasje op de verpakking kan het bedrijfsimago al schaden, vooral als het gaat om exclusieve artikelen. Als u de kosten wilt verlagen, het retourneren van producten wilt terugdringen en de efficiency wilt verbeteren, moet de automatiseringsoplossing afgestemd zijn op de vereisten van het product in kwestie.

Dankzij de wisselwerking tussen slimme technologieën kunnen processen worden geoptimaliseerd voor de verwerking van kostbare producten. Het product zelf en de betreffende businesscase liggen dan ten grondslag aan het procesontwerp. Op die manier weten onze klanten zich verzekerd van ROI en wordt de eindklant tevredengesteld.

Martin Schlachter
Senior Design Engineer, Business Unit Retail, KNAPP

De geautomatiseerde toeleveringsprocessen van Amorepacific

Amorepacific is een toonaangevend internationaal bedrijf dat huisverzorgingsproducten, cosmetica, make-up en parfum produceert voor verschillende merken. Een groot aantal producten wordt gemaakt in het Beauty Park in Osan (Zuid-Korea). De sterk geautomatiseerde oplossing bestaat uit robots voor het laden en afladen van pallets en de grootste OSR Shuttle™ van Zuid-Korea, met 80.500 opslaglocaties.

Volledig geautomatiseerde processen voor de hoogst mogelijke kwaliteit

Voordat KNAPP werd ingeschakeld, werden alle processen bij Amorepacific met de hand uitgevoerd. Met de oplossing die ze nu gebruiken konden meer producten op een kleiner oppervlak worden opgeslagen en konden diverse processen worden geoptimaliseerd. Binnenkomende pallets worden bijvoorbeeld nu automatisch afgeladen en grondstoffen voor de productie kunnen in het systeem worden gebufferd. Aangezien het om hoogwaardige grondstoffen gaat, wordt een aantal willekeurige containers gekozen en getest op basis van meerdere criteria. Pas als deze test is geslaagd, worden de grondstoffen toegelaten tot het geautomatiseerde opslagsysteem van de OSR Shuttle™. Dankzij het optimale gebruik van ruimte en het ruimtebesparende ontwerp van het systeem kon het opslagvolume met 60% worden verhoogd. Ook de productlijn wordt nu volledig geautomatiseerd van grondstoffen voorzien: de OSR Shuttle™ haalt de containers op, waarna palletrobots de rest doen.

Kwaliteit is van het allergrootste belang in de cosmetica-industrie: Door onze kwaliteitscontroles worden alleen de beste goederen opgeslagen in de OSR Shuttle™. Bovendien heeft elke container zijn eigen serienummer om problemen met partijcontrole te voorkomen.

Kim Yeoung Mook
Project Manager, Amorepacific
YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Kenmerken

 • Robots bij goederenontvangst: tot 600 containers per uur automatisch van pallets gehaald
 • Continu volgen van partijen: slimme software, FIFO-principe
 • Just-in-time-leveranties: pallets binnen enkele minuten geladen en naar de productielijn gestuurd
 • CO2-reductie: laag energieverbruik en energiewinning in de OSR Shuttle™