Werkstations

Werkstations zijn de schakel tussen de mens en magazijntechniek. KNAPP plaatst de magazijnmedewerker centraal in de goederen-naar-persoon-werkstations uit de Pick-it-Easy-serie. KNAPP heeft meer dan 15 jaar ervaring in het ontwerpen van goederen-naar-persoon-werkstations om het ‘Pick-it-Easy’ concept te creëren, waarbij efficiëntie, flexibiliteit en kwaliteit worden gecombineerd met een uitstekende ergonomie.

Waar mensen werken, worden fouten gemaakt. Daarom biedt KNAPP een uitgebreide portfolio oplossingen en opties, zodat de werkstations keer op keer een hoge kwaliteit kunnen garanderen.

Pick-it-Easy

Hoogwaardig werkstation ontwerp

De Pick-it-Easy-werkstations combineren met succes efficiëntie, ergonomie, precisie, kostenefficiëntie en een geavanceerd ontwerp voor gebruik industrieel gebruik. Pick-it-Easy-werkstations verminderen het aantal monotone en inspannende taken, zoals tillen, bukken en rekken om voorwerpen te pakken. Tegelijkertijd verhogen ze de efficiëntie van de orderverwerking en de kwaliteit van de leveringen en diensten. Bij de ontwikkeling van de Pick-it-Easy-serie heeft KNAPP haar Zero Defects-filosofie toegepast op de wereld van de werkstations. Het ergo-dynamische KiDesign, de intuïtieve gebruikersinterface easyUse en de geautomatiseerde controles in de processen garanderen maximale kwaliteit en prestaties. Wereldwijd zijn meer dan 600 Pick-it-Easy-werkstations in gebruik.

Flexibel en veelzijdig

De Pick-it-Easy is ontworpen voor gebruik in diverse magazijnen en distributiecentra, maar ook voor gebruik in de industrie. De werkstations van de Pick-it-Easy-serie zijn ontworpen met het oog op een breed gamma aan branchespecifieke toepassingen en zijn tevens aan de individuele wensen van de klant aangepast. Daarom is de Pick-it-Easy-serie gebaseerd op een modulair systeem. Dit betekent dat de werkstations aan specifieke eisen kunnen worden aangepast.

Op de Pick-it-Easy-werkstations kunnen verschillende taken worden uitgevoerd, afhankelijk van de processen die in het magazijn moeten worden afgehandeld:

 • Orderverzamelen
 • Opslaan, ophalen en toevoegen van goederen
 • Samenvoegen
 • Defragmenteren
 • Consolideren
 • Inventariseren
 • Diensten met toegevoegde waarde

Pick-it-Easy Evo

De nieuwe werkstationervaring, het alles-in-één-werkstation Pick-it-Easy Evo, bevordert de magazijnmedewerker naar de rol van slimme medewerker en maakt van een eenvoudig multifunctioneel werkstation  een werkervaring. Dit wordt bereikt met een ruimtebesparend ontwerp, optimale kwaliteitsgarantie, een efficiënte orderverwerking, ideale ergonomie en gebruiksvriendelijkheid. Het modulaire ontwerp van het werkstation is geoptimaliseerd met de OSR Shuttle™ Evo in gedachten, waardoor een zeer gestroomlijnd systeemontwerp mogelijk is. Ledindicatoren en aanraakschermen met de intuïtieve easyUse-gebruikersinterfaces completeren de nieuwe werkstationervaring. Een breed scala aan opties voor kwaliteitsgarantie, zoals productfoto’s en -documentatie, ondersteuning en motivatie van medewerkers, waardoor een uniekegebruikerservaring ontstaat.

Meer informatie over Pick-it-Easy Evo

Pick-it-Easy Shop_02

Zeer veelzijdig: de Pick-it-Easy Shop is een veelzijdig werkstation dat speciaal is ontworpen voor het verwerken van zware of gevoelige artikelen. Wat de Pick-it-Easy Shop onderscheidt, is het feit dat bakken en kartonnen dozen van verschillende hoogtes ergonomisch kunnen worden verwerkt. Dankzij het modulaire ontwerp van de Pick-it-Easy Shop zijn de verschillende varianten op maat te maken.

Pick-it-Easy Shop Light

Het starten van orders was nog nooit zo eenvoudig. De Pick-it-Easy Shop Light is geconfigureerd vanuit het modulaire systeem van het Pick-it-Easy Shop-werkstation. Dit werkstation is bij uitstek geschikt voor het manueel verwerken van kartonnen dozen met verschillende hoogtes in situaties waar de vraag naar een hoge doorvoer minder groot is.

Pick-it-Easy Multi

De Pick-it-Easy Multi is een innovatief hybride werkstation waarin gevouwen en verpakte goederen eerst opnieuw in sorteerzakken en verder in kartonnen verzenddozen worden verpakt, en is daarmee hét multi-talent voor elk bedrijf. Ongeacht of het product rechtstreeks aan de klant of aan een winkel wordt geleverd, de gecentraliseerde verwerking op het Pick-it-Easy Multi-werkstations scheidt alle orderverzameltaken van de verkoopkanalen. De Pick-it-Easy Multi is ideaal voor gebruik in de multi-channel en omni-channel detailhandel, in de mode- en textielbranche en in de online detailhandel. De Pick-it-Easy Multi is uniek op de markt en er is een patent voor aangevraagd.

Pick-it-Easy Pocket und Pick-it-Easy Pack

De Pick-it-Easy Pocket met Pick-it-Easy Pack is een slimme werkstationkoppeling die wordt gebruikt om gevouwen en  verpakte goederen en hangende goederen samen te voegen, en is daarmee een geweldig team. Gevouwen en  verpakte goederen worden naar sorteerzakken op het Pick-it-Easy Pocket-werkstation getransporteerd. De goederen in sorteerzakken worden samengevoegd met hangende goederen op het Pick-it-Easy Pack-werkstation. Dit koppel werkstations kan een breed scala aan goederen efficiënt verwerken, ongeacht de orderstructuur, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in multi-channel en omni-channel toepassingen en voor gebruik in e-commerce.

Pick-it-Easy Tray_Pallet

Winkelvriendelijke levering voor iedereen: Pick-it-Easy Pallet is een halfautomatisch orderverzamelsysteem voor efficiënte orderverwerking met behulp van pallets.Hierbij worden pallets van verschillende afmetingen stabiel  opgebouwd. Daarnaast kan de Pick-it-Easy Pallet ook worden gebruikt als werkstation om goederen over te stapelen. De Pick-it-Easy Pallet staat niet alleen garant voor maximale prestaties en verpakkingsdichtheid, maar zorgt er ook voor dat het werk ergonomisch kan worden uitgevoerd.

Het werkstation Pick-it-Easy Tray kan voor rolcontainers, al dan nietgeïsoleerd, worden gebruikt. Dit speciale werkstation is ontworpen voor de kenmerken van dit type container. Specificaties zoals winkelvriendelijke levering, het sorteren in groepen van artikelen of alleen bovenaan stapelen, zijn eenvoudig te integreren in het orderverzamelproces met behulp van de KiSoft Pack Master-softwaremodule. De Pick-it-Easy Pallet/Tray-werkstations zijn zeer veelzijdig en zijn bijzonder geschikt voor het verwerken van verse- en houdbare goederen in de levensmiddelen- en detailhandel en voor toepassingen in de productiesector.

Pick-it-Easy Flex

Optimale flexibiliteit: als het gaat om het Pick-it-Easy Flex-werkstation is flexibiliteit hét sleutelwoord, zowel qua ontwerp als gebruik. Verschillende ladingsdragers (pallets, rolcontainers, open shuttles enz.)

en verschillende ontwerpen kunnen worden geconfigureerd. Een veelvoud aan opties  (weegschalen, kantelaars enz.) zijn beschikbaar.

Kwaliteitsgarantie

loesungen_technologien_arbeitsplaetze_vision_blister

Vision Blister is een oplossing die speciaal is ontwikkeld voor de farmaceutische toeleveringsketen en heeft bewezen ongelooflijk effectief te zijn in MOCF-systemen (Mail Order Central Fill). Vision Blister controleert zorgvuldig de tabletten in speciale blisterverpakkingen. Vision Blister registreert en controleert de kleur, de vorm, de hoeveelheid en de afdrukken op de tabletten om aan de kwaliteitscriteria te voldoen en de veiligheid van de patiënt te waarborgen. Hierdoor wordt ervoor gezorgd dat de middelen effectief worden gebruikt. Tijdrovende manuele controles door speciaal opgeleide medewerkers behoren tot het verleden.

KNAPP zorgt ervoor dat de controles efficiënt zijn en een hoge kwaliteit behalen met behulp van Vision Item Check. Hoge kwaliteitseisen vergen tijd en worden meestal ten koste van de doorvoercapaciteit gerealiseerd. Vision Item Check regelt zowel de maximale kwaliteit als de hoge prestaties. Vision Item Check is ideaal voor speciale controlestations stroomafwaarts van de automatische orderverzamelzones.

loesungen_technologien_arbeitsplaetze_vision_item_check

Krachtige camera’s lezen en verwerken de volgende gegevens in 1D- en 2D-codes:

 • Veiligheidskenmerken op verpakkingen
 • Lotgegevens
 • Datum aanduiding (datum van minimale houdbaarheid)
 • Kwaliteitskenmerken van de artikelen

ivii.smartdesk

Het beeld herkennings- en verwerkingssysteem van de ivii.smartdesk legt alle componenten vast die tijdens de assemblage worden gebruikt. Elke processtap wordt betrouwbaar gevalideerd. De volgende stap kan alleen worden uitgevoerd als de vorige als ‘OK’ is geclassificeerd. Dankzij een realtime-feedbacksysteem ontvangt de operator onmiddellijk een evaluatie van de kwaliteit van de genomen stap. Enerzijds geeft onze oplossing de operatoren de zekerheid dat ze geen fouten zullen maken en anderzijds verhoogt onze oplossing het succes van het bedrijf door een aanzienlijke en duurzame vermindering van de proceskosten.