Robotica

Technologische vooruitgang in robotica en kunstmatige intelligentie geeft vorm aan de wereld van de logistiek, dit met veelbelovende innovatieve logistieke processen. Automatisering en robotica zijn in opkomst en worden reeds in talloze distributie- en productiecentra over de hele wereld gebruikt. Met name in de intralogistiek worden er ongelooflijk hoge eisen gesteld aan de robotica. Uiteindelijk moet worden voldaan aan de steeds hogere kwaliteits- en prestatie-eisen met betrekking tot de verwerking van orders, gelet op de uiteenlopende assortimenten, de kostendruk, het ruimtegebrek en de tekorten aan medewerkers.

Bij KNAPP houden wij deze uitdagingen nauwlettend in de gaten en blijven wij onze oplossingen ontwikkelen, waarbij wij samen met onze klanten de toekomst vormgeven. Daarom zetten we al jaren in op robotica en kunstmatige intelligentie.

Mens en machine concurreren niet met elkaar. Samen vormen ze een sterk team.

Mens en machine

De wereld en de vereisten veranderen, en daarmee ook de werkomgeving van de mens. Problemen zoals het gebrek aan mensen worden opgelost door het gebruik van robotica in de toeleveringsketen, wat tegelijkertijd de kwaliteit en de winstgevendheid verhoogt. Mens en machine concurreren niet met elkaar. Ze vullen elkaar aan. Een robot wordt nooit moe en kan taken, zoals het bouwen van pallets, verzamelen of sorteren van goederen, over een lange periode met een constante hoge kwaliteit uitvoeren. Een mens daarentegen, kan snel en flexibel reageren op nieuwe eisen. Medewerkers en technologie vormen een sterker team dat op de best mogelijke manier aan de logistieke eisen voldoet.

Theoretisch gezien kunnen veel processen in een magazijn geautomatiseerd worden met behulp van robotica. Het gaat ons echter niet om ‘Wat kan er geautomatiseerd worden?’, maar om ‘Welke processen worden veiliger, productiever en efficiënter door het gebruik van robots?’ en om ‘Hoe kunnen robots de menselijke werkomgeving verbeteren?’.

Processen waarbij robots een duurzame verbeteringen kunnen bewerkstelligen:

Pick-it-Easy Robot is de juiste keuze voor geautomatiseerd orderverzamelen van individuele artikelen. Dankzij verschillende grijpers, intelligente objectherkenning en beeldverwerking kan een breed assortiment artikelen worden verzameld en kan de Pick-it-Easy Robot in diverse sectoren worden ingezet. Door middel van machine learning kan het systeem voortdurend leren en zichzelf verbeteren.

BLACK_KNAPP_CD_Icon_ideas_management

Intelligentie

Een systeem dat blijft leren dankzij kunstmatige intelligentie en cloud computing, een systematische verzorgde afhandeling van artikelen

BLACK_KNAPP_CD_Icon_gears

Integratie

Slim alles-in-één-systeem, hoogste veiligheidsnormen, eenvoudige integratie in bestaande systemen

BLACK_KNAPP_CD_Icon_speedometer02

Prestaties

Maximale prestaties en kwaliteit, hoge systeembeschikbaarheid, bewezen industriële oplossing, 24/7 service over de hele wereld

De Pick-it-Easy Robot biedt de volgende extra voordelen:

Machine learning maakt het behandelen van een breed scala aan artikelen mogelijk

Intelligentie is de kern van onze Pick-it-Easy Robot, waardoor deze automatisch een breed scala aan artikelen kan verwerken. De Pick-it-Easy Robot grijpt betrouwbaar artikelen met verschillende afmetingen en gewichten, vormen, oppervlakte-eigenschappen en verpakkingen, ongeacht of de artikelen netjes in de bak zijn gerangschikt of gewoon door elkaar liggen. De Pick-it-Easy Robot zet de goederen vervolgens voorzichtig en precies neer. Dankzij het intelligente Vision-systeem voor objectherkenning en grijppuntidentificatie leert de robot continu hoe en waar hij nieuwe artikelen moet vastpakken, waardoor de prestaties van het systeem worden verbeterd. Met behulp van machine learning weet de Pick-it-Easy Robot hoe hij een artikel het beste moet vastgrijpen, waarbij automatisch de juiste grijper, het ideale grijppunt en de juiste grijpsnelheid wordengekozen. Met voldoende data en na verloop van tijd verbetert de Pick-it-Easy Robot voortdurend zijn intelligentie en robuustheid.

https://www.youtube.com/watch?v=ohFQ991zKzQ

Lees meer over kunstmatige intelligentie en robotica in onze blogposts: Artificiële intelligentie bij KNAPP Hoe nieuwe technologieën onze wereld verandert.

Automatische foutafhandeling en robuuste, consistente prestaties

De Pick-it-Easy-Robot belichaamt deze kenmerken en heeft zich met succes bewezen in industriële omgevingen bij verschillende van onze klanten. De Pick-it-Easy Robot kan in bestaande systeemconcepten worden geïntegreerd en combineert als onderdeel van een uitgebreid oderverzamelsysteem flexibiliteit met betrouwbaarheid. Hierdoor kan de robot een breed assortiment artikelen afhandelen met ultieme betrouwbaarheid en is , de klok rond, een hoge beschikbaarheid  gegarandeerd.

We volgen een Zero Defects-filosofie en hebben dit in de Pick-it-Easy Robot geïntegreerd. De Pick-it-Easy Robot detecteert en corrigeert zelfstandig fouten. Dit alles dankzij het samenspel tussen geavanceerde beeldherkennings- en verwerkingstechnologie, softwarealgoritmen en sensoriek op de robot..

Lees meer over de betrouwbaarheid van de Pick-it-Easy Robot in de blogpost U kunt vertrouwen op de Pick-it-Easy Robot

Thanks to its intelligent error handling and consistently high performance, the Pick-it-Easy Robot perfectly reflects KNAPP’s zero defect philosophy.

Toepassingen voor verschillende sectoren

Afhankelijk van de sector in kwestie kan de Pick-it-Easy Robot diverse artikelen verwerken, van kleine doosjes geneesmiddelen tot shirts. De artikelen verschillen niet alleen in grootte, maar ook in oppervlak, gewicht en vorm. Het flexibele grijpsysteem kan gemakkelijk een breed scala aan artikelen aan.

De Pick-it-Easy Robot werkt niet alleen flexibel en individueel als het gaat om het orderverzamelen vanuit bakken of dozen, de Pick-it-Easy Robot werkt ook flexibel en biedt verschillende functies bij het bewegen van het artikel naar de bestemmingspositie.

Onze klanten in diverse sectoren vertrouwen op de constant hoge prestaties van de Pick-it-Easy Robot als onderdeel van hun complete oplossing. In de farmaceutische sector laat de Pick-it-Easy Robot de geneesmiddellen in de bijbehorende bestemmingsbakken vallen. In de levensmiddelensector, waar de boodschappen met een grotere zorg moeten worden afgehandeld, zet de Pick-it-Easy Robot de goederen precies neer. In de modebranche en de e-commercesector worden de afzonderlijke artikelen vaak in de pocket van een sorter gedropt.

Pick-it-Easy Robot – voordelen in één oogopslag

 • Volautomatische orderverzamel oplossing voor logistieke toepassingen
 • Volledige integratie in de KNAPP-systemen
 • Het systeem leert voortdurend dankzij machine learning-algoritmen.
 • Industriële oplossing klaar voor serieproductie
 • Gebruik in meerdere sectoren
 • 24 uur per dag, 7 dagen per week service over de hele wereld
 • Hoge systeembeschikbaarheid, robuustheid en automatische foutafhandeling
 • Verwerkt een breed artikelassortiment dankzij verschillende grijpers die volautomatisch worden gewisseld
 • Functies: Laten vallen, voorzichtig en ordelijk plaatsen, scheiden en samenvoegen
 • Uitgeroepen tot het beste product op de vakbeurs LogiMAT 2017

Naast de Pick-it-Easy Robot heeft KNAPP ‘RUNPICK’ ontwikkeld, een andere innovatieve oplossing voor de verwerking van grotere verpakte producten. RUNPICK is een volautomatisch orderverzamel- en palletiseringssysteem voor het verzamelen van volle dozen / verpakkingen voor de herbevoorrading van winkels. RUNPICK kan artikelen met een lage, middelmatige en hoge omloopsnelheid uit het assortiment verse of houdbare artikelen efficiënt verwerken. Met een grote verscheidenheid aan artikelen kan RUNPICK volautomatisch gemengde pallets maken, waardoor RUNPICK perfect geschikt is voor het leveren aan winkelpunten. RUNPICK kan naadloos in bestaande KNAPP-oplossingen worden geïntegreerd.

De oplossing is een innovatieve combinatie van het volautomatische orderverzamelsysteem, de OSR Shuttle™, het RUNPICK-palletiseringssysteem en de intelligente software KiSoft Pack Master.

De KiSoft Pack Master is een speciale software die is ontwikkeld om het best mogelijke stapelpatronen te berekenen, zodat goederen zo effectief mogelijk in of op ladingsdragers (pallets, rolcontainers, bakken, dozen) kunnen worden gestapeld. De KiSoft Pack Master houdt rekening met tal van stapelcriteria bij het berekenen van de optimale positie voor de afzonderlijke artikelen en verpakkingseenheden. Eisen zoals maximale stabiliteit, optimaal gebruik van het volume of het beladen van ladingsdragers al naargelang de winkelindeling, zijn het belangrijkst.

Lees meer over het berekenen van het stapelpatroon in onze blogpost Het perfecte patroon met de KiSoft Pack Master.

Wij bespreken het gebruik van robotica in de levensmiddelensector in onze blogpost Opslag van levensmiddelen in magazijnen met de Pick-it-Easy Robot,  klaar voorde toekomst.

In de goederen ontvangstzone depalletiseren de robots homogene en hetrogene  pallets. In de goederen ontvangstruimte berekent de intelligente stapelsoftware hoe artikelen moeten worden geplaatst om stabiele pallets op te bouwen. Dit ontlast de medewerkers en verhoogt de efficiëntie.

Robots spelen een steeds belangrijkere rol in innovatieve automatiseringsoplossingen voor het palletiseren en depalletiseren van goederen. Roboticaoplossingen voor geautomatiseerd palletiseren en depalletiseren zijn om een aantal redenen zinvol:

 • Hoge prestatie-eisen
 • Kosten- en concurrentiedruk
 • Tekort aan personeel
 • Ergonomische en gezondheids gerelateerde aspecten

Palletiserings- en depalletiseringsoplossingen bieden de flexibiliteit en hoge prestaties waar momenteel vraag naar is. Wij hebben verschillende oplossingen beschikbaar die geschikt zijn voor verschillende bedrijfsmodellen. Als gevolg daarvan ondersteunen ze flexibele verkoopkanalen zoals multi-channel, cross-channel en omni-channel oplossingen. GebruikscasesProcessen geïmplementeerd met behulp van robotoplossingen:

 • Depalletiseren van kartonnen dozen en direct beladen van opslagbakken
 • Laag voor laag palletiseren van winkelbakken op pallets
 • Palletiseren van verschillende typesbakken
 • Laag voor laag palletiseren van lege ladingdragers met behulp van gantry robots

Parfums Christian Dior vertrouwt op de robotoplossingen van KNAPP.

https://www.youtube.com/watch?v=alYx-PuEs9s

Autonome mobiele robots (AMR) zoals onze open shuttles communiceren met behulp van zwermintelligentie en verwerken een veelheid aan interne transporttaken. Hieronder valt het transport van ontvangen goederen naar het opslagsysteem, crossdocking of het bevoorraden van werkstations.

Een slimme manier van gebruik van onze open shuttles is deze in combinatie met ons opslagsysteem, de OSR Shuttle™ Evo, te gebruiken.

In deze video ziet u de voordelen van de intelligente en flexibele OSR Shuttle™ Evo+-systeemoplossing.

Goederen behandeling

Het handmatig behandelen van goederen op een ladingdrager  en afhandelen van documenten kost zowel tijd als middelen, is onderhevig aan fouten en is monotoon voor medewerkers. Deze processen kunnen op een betrouwbare en efficiënte manier worden geautomatiseerd om de orderverwerking te optimaliseren. KNAPP biedt een uitgebreide portfolio aan behandelingssystemen aan voor bakken, trays, kartonnen dozen, pallets en documenten, gebaseerd op de nieuwste Streamline- en Powerline-transportbaan concepten. Onze behandelingssystemen worden gekenmerkt door hun hoge prestaties, winstgevendheid en efficiëntie.

Het manueel behandelen van bakken, dozen en trays kost zowel tijd als pmiddelen. Met de behandelingssystemen van KNAPP kunnen deze taken worden geautomatiseerd. Dit verhoogt niet alleen de efficiëntie, maar bespaart ook geld en ontlast de medewerkers. Een uitgebreide, op bestelling gemaakte portfolio afhandelingssystemen voor bakken en laden zijn beschikbaar voor diverse processen.

Zeer veelzijdig. De behandelingssystemen zijn ontwikkeld voor gebruik in orderverwerkings- en distributiecentra en zorgen voor een efficiënte, flexibele en geautomatiseerde verwerking van orders. De afhandelingssystemen voor bakken en trays kunnen de volgende taken uitvoeren:

 • Stapelen
 • Ontstapelen
 • Leegmaken
 • Verzegelen

Modulair ontwerp. De behandelingssystemen zijn modulair opgebouwd en passen in het standaardconcept van het Streamline-transportbaansysteem van KNAPP, welke onderdelen bevat die onderling uitwisselbaar zijn. Dit betekent dat ze naadloos kunnen worden geïntegreerd in het intralogistieke systeem. De structuur en functie zijn afhankelijk van hoe het behandelingssysteem wordt gebruikt. Voordelen van behandelingssystemen

 • De productiviteit verhogen door het automatiseren van tijdrovende, eentonige activiteiten
 • Hoge kwaliteit dankzij gemechaniseerde processen
 • Medewerkers verlossen van monotone taken
 • Eenvoudig onderhoud door het open en gemakkelijk toegankelijke modulaire ontwerp
 • Werken stil en op aanvraag om energie te besparen, maar zijn desondanks ongelofelijk snel
 • Energie-efficiënt
 • Past in het Streamline-onderdelenconcept en -ontwerpconcept

De behandelingssystemen voor kartonnen dozen verwerken deze efficiënt en automatisch via verschillende magazijnprocessen. De behandelingssystemen voor kartonnen dozen kunnen de volgende taken uitvoeren:

 • Kartonnen dozen vormen
 • Sluiten van kartonnen dozen
 • Verdelers in kartonnen dozen plaatsen
 • Openen
 • Omsnoeren

Processen bij gebruikers voor het volautomatisch palletiseren en depalletiseren:

loesungen_technologien_handhabung_palettierung01

Depalletiseren van kartonnen dozen en direct beladen van opslagbakken

loesungen_technologien_handhabung_palettierung02

Laag voor laag palletiseren van

winkelbakken op industriële pallets

Stapelen en ontstapelen van bakken en kartonnen dozen (bv. in de levensmiddelen detailhandel)

Laden van standaard bakken op dolly’s met behulp van cartesische robots

loesungen_technologien_handhabung_palettierung05loesungen_technologien_handhabung_palettierung06

Palletiseren van verschillende types kartonnen dozen

loesungen_technologien_handhabung_palettierung07

Laag voor laag palletiseren van leeggoed met behulp van portaalrobots

Efficiënte en flexibele automatisering De systemen voor het afhandelen van documenten en labbeling zijn ontwikkeld voor gebruik in orderverwerkings- en distributiecentra en zorgen voor een efficiënte, flexibele en geautomatiseerde afwikkeling. Ze kunnen de volgende taken uitvoeren:

 • Automatisch starten van orders
 • Documenten invoegen
 • Adressering en markering van alle goederen voor verzending

Onderling uitwisselbare onderdelen en uniforme controle

De afhandelingssystemen zijn modulair opgebouwd en passen in het standaardconcept van het Streamline-transportsysteem van KNAPP, welke onderdelen bevat die onderling uitwisselbaar zijn. Alle afdrukstations worden beheerd door een Print Station Control System (PCS) en zijn uitgerust met aanraakschermen. De PCS kenmerkt zich door een eenvoudige gebruik en visualiseert de bedrijfstoestanden van het afdrukstation.

Voordelen van document afhandelingssystemen

 • Grootte onderhoudsvriendelijkheid, omdat de componenten gemakkelijk toegankelijk zijn
 • Heel kostenefficiënt en tijdbesparend met functies zoals ‘just-in-time’-afdrukgegevens
 • Hoge doorvoersnelheid dankzij geautomatiseerde orderverwerking
 • Stille werking en laag energieverbruik
 • Speciaal ontwikkeld controlesysteem voor afdrukstations (PCS)

Uniforme en eenvoudige gebruikersbegeleiding met visualisatie

De KNAPP-groep heeft een uitgebreid portfolio aan controle- en meetsystemen die maximale kwaliteit en prestaties garanderen.   De belangrijkste logistieke stamdata van uw artikelen scannen en ruimte meten – Meetapparaten uit de MultiScan-serie registreren de afmetingen en het gewicht van de artikelen Lees hier meer over de mobiele meet- en weegystemen. Profiel meten De profiel meetapparaten uit de Profilescan-serie zijn meetframes die zijn ontwikkeld voor aangedreven rollenbanen en transportbandsystemen, voor het identificeren en controleren van ladingsdragers (pallets, baken, dozen). Lees hier meer over de profielmeetapparaten.

Vision Scantunnel De Vision-productserie is de centrale techniek in het Zero Defects-magazijn van KNAPP. Vision Scantunnel verwerkt en controleert zowel bakken als kartonnen dozen betrouwbaar en efficiënt. Procesbetrouwbaarheid begint bij de goederenontvangstprocedure en Vision Scantunnel is een betrouwbare oplossing die deze procedure op een intelligente manier automatiseert. Vision Scantunnel capteert, met behulp van het hoogwaardige camerasysteem, de informatie uit de 1D- en 2D-codes op kartonnen dozen of bakken. Optioneel kunnen ook kenmerken als omsnoeringen, veiligheids- of plakband evuil worden gedetecteerd. Stroomafwaartse processen kunnen met behulp van Vision Scantunnel aanzienlijk worden vereenvoudigd.

De KNAPP-groep heeft een uitgebreide portefeuille automatische- en halfautomatische systemen voor het verpakken en verzegelen van goederen voor transport. Deze systemen staan garant voor een hoge kwaliteit en veiligheid. De volgende systemen zijn ontwikkeld voor het verpakken en verzegelen van goederen voor transport:

 • Zakken Verpakkingsmachine
 • Palletwikkelaar
 • Banderolleermachine
 • Omsnoeringsmachine
 • Krimpfoliemachine