Healthcare

Essentie van succes

Ervaring. Kennis. Innovatieve instelling. Visie. Partnerschap.

Tientallen jaren van traditie verbinden KNAPP met de farmaceutische sector en gezondheidszorg en hebben de industrie gevormd met baanbrekende innovaties. Vertrouwen vormt de basis van een succesvol partnerschap. Een wereldwijd marktaandeel van meer dan 70 procent bewijst het vertrouwen dat onze klanten in ons stellen. De toekomst biedt zowel veranderingen als nieuwe uitdagingen. Wij willen deze uitdagingen met u aangaan om duurzaam succes voor uw bedrijf te garanderen.

Hieronder volgen een aantal belangrijke punten waarmee wij inspelen op de huidige trends en eisen.

Hebt u interesse? Neem contact met ons op via een vertegenwoordiger van KNAPP of via sales.benelux@knapp.com.

De volgende bedrijven hebben samen met KNAPP al een eigen succesvolle formule ontwikkeld.

Horst Matzer

Director Healthcare Solutions

Zero Defects-magazijn: De sleutel tot succes

Het belang van de beschikbaarheid van artikelen staat tegenwoordig buiten kijf. Service krijg daarom  onze volle aandacht: Punctualiteit, nauwkeurigheid, traceerbaarheid en kosten zijn nu de doorslaggevende factoren voor de tevredenheid van de klant en dus voor het succes. Om aan deze eisen te kunnen voldoen is een flexibele, voordelige en foutloze intralogistiek nodig. Alle processen in de toeleveringsketen moeten transparant worden vormgegeven en geoptimaliseerd. Uitgaande van deze actuele trends en eisen heeft KNAPP haar Zero Defects-magazijn  ontwikkeld.

Het Zero Defects-magazijn koppelt kwaliteit, proceszekerheid en efficiëntie in de hele toeleveringsketen. Hoe werkt dit? Door doorlopende controles binnen de afzonderlijke processen zijn deze eisen niet meer met elkaar in strijd.

Beeldtechnologie wordt gebruikt om de Zero Defects-filosofie concreet te maken. Er is een Beeld-oplossing op maat voor alle hoofdprocessen in een magazijn, van goederenontvangst tot goederenverzending. Het Zero Defects-magazijn bereikt Sigma-niveau 6, wat als foutloos wordt beschouwd. De beeldtechnologie voldoet aan de wettelijke eisen, bijvoorbeeld voor het traceren van lot- en serienummers met behulp van 1D- en 2D-codes.

Onovertroffen combinatie: OSR Shuttle™ en Pick-it-Easy Health

Met de combinatie van de OSR Shuttle™ en Pick-it-Easy Health biedt KNAPP een krachtige oplossing voor een efficiënte en foutloze verwerking van een breed scala aan artikelen.

Goederen worden veilig en ruimtebesparend opgeslagen in de OSR Shuttle™, waardoor dit het perfecte opslagsysteem is voor gevoelige of dure artikelen. Met de OSR Shuttle™ is elk artikel in het systeem te allen tijde toegankelijk en beschikbaar.

De OSR Shuttle™ transporteert de benodigde bakken naar de Pick-it-Easy Health-werkstations. Hierdoor wordt de werklast gelijkmatig verdeeld, zelfs tijdens piekperioden. Het picken wordt uitgevoerd volgens het goederen-naar-persoon-principe. De gebruikersinterface en visualisatie  van easyUse zorgen tijdens elke actie voor transparantie, veiligheid en efficiëntie. De integratie van 100% controles en beeldtechnologieën maken het Zero Defects-magazijn tot een realiteit.

Bij Pick-it-Easy staat de mens centraal. Het speciale KiDesign van het werkstation combineert proceszekerheid met efficiëntie en ergonomie. Dit vertaalt zich naar minder belasting van de medewerker, terwijl optimale prestaties en kwaliteit behouden blijven.

Validatie van software: Advies en ondersteuning tijdens het validatieproces

Door nieuwe wettelijke kaders wordt de validatie van processen op alle aspecten van de farmaceutische toeleveringsketen steeds belangrijker.

Validatie heeft altijd betrekking op een specifiek intralogistiek systeem en op alle onderdelen en processen daarvan. Hieronder vallen ook de processen die door de klant worden uitgevoerd. De validatie van het systeem moet dus door de klant worden uitgevoerd. Sinds 1994 ondersteunt en begeleidt KNAPP haar klanten bij de validatie van hun systemen.

KNAPP ondersteunt haar klanten gedurende het gehele implementatieproces om tot de best mogelijke validatie te komen. Al in een vroeg stadium van het systeemontwerp en bij het definiëren van de processen wordt rekening gehouden met de specifieke eisen van de klant. KNAPP levert ook geschikte testcases en ondersteunt de klant bij het uitvoeren van de validatietests voor het KNAPP-systeem en het beschikbaar stellen van specifieke documenten.

Automatisch orderverzamelen met 100% controle

KNAPP, een toonaangevende leverancier van centrale transportbandtechnologieën, heeft meer dan 25 jaar ervaring op dit gebied. Met het centrale transportbandsysteem biedt KNAPP een moderne, uitgebreide oplossing, inclusief speciale software, voor automatisch orderverzamelen in hoogwaardige toepassingen. Een breed scala aan artikelen kan worden geautomatiseerd door verschillende soorten automatische orderverzamelaars, zoals de SDA, te gebruiken.

Dankzij ‘Vision Central Belt’, een invoegtoepassing uit de Beeld-productlijn, kunnen er zelfs in geautomatiseerde orderverzamelzones 100% controles worden uitgevoerd. Als de artikelen van de centrale transportband naar de laadeenheid worden getransporteerd, registreert Vision Central Belt de veiligheids- en kwaliteitskenmerken op elk afzonderlijk artikel (serienummers, lotgegevens, datum van minimale houdbaarheid enz.). Vision Central Belt is bij uitstek geschikt voor inbouw achteraf in bestaande systemen. Het centrale transportbandsysteem is daarom een centraal element in het Zero Defects-magazijn van KNAPP.

KiSoft: Voor en kristal-heldere toeleveringsketen

Bewaken, controleren, optimaliseren. KiSoft is het uitgebreide softwarepakket van de KNAPP-groep dat zorgt voor transparantie in de gehele toeleveringsketen. KiSoft dekt alle toepassingen in het magazijn, van magazijnbeheer tot de aansturing van de automatische en halfautomatische processen inclusief individuele sensoren. In KiSoft kunnen verschillende locaties worden geïntegreerd, belangrijke procescijfers geëvalueerd en processen gevisualiseerd.

Daarnaast kunnen met KiSoft loten nauwkeurig worden gevolgd en kunnen veiligheids- en kwaliteitskenmerken, zoals serienummers, worden geregistreerd. KiSoft speelt daarom in op de huidige eisen en ondersteunt de 100% controle van artikelen. Dit maakt KiSoft tot een belangrijk element in het Zero Defects-magazijn van KNAPP en maakt hoge kwaliteit en prestaties in de gehele toeleveringsketen mogelijk.

KNAPP-Store: Solution for e-commerce and wholesale

The KNAPP-Store is the perfect complement to the proven autopicker portfolio and guarantees a decisive competitive advantage with low storage location costs, fast reaction times and high delivery quality.

The KNAPP-Store provides space-effective storage and efficiently picks a wide range of articles on a single item basis. Returns that were otherwise tiresome to store again for automatic picking, can be processed easily and securely thanks to the KNAPP-Store. Lot and serial numbers, along with date marks are automatically registered during the storage process. There are several different ways that a KNAPP-Store can be integrated. For example, it can be used as part of a Central Belt System or in the manual picking area.

Pick-it-Easy Robot: Als medewerkers hun grenzen bereiken...

… neemt de machine hun taken over. Bij KNAPP betekent automatisering niet dat mensen niet meer bij werkprocessen betrokken worden. KNAPP wil daar automatiseren waar het zinvol is om handmatige processen zo in te richten dat ze efficiënt, ergonomisch en nauwkeurig zijn. In een modern magazijn werken mensen en machines hand in hand. Handmatige en automatische processen werken dus harmonieus samen.

Orderverzamelen met robots is uitermate geschikt in omgevingen die een constant hoog prestatieniveau en kwaliteitsniveau over een lange periode vereisen. Pick-it-Easy Robot heeft KNAPP in staat gesteld om het orderverzamelen vanuit bakken betrouwbaar te automatiseren.

De primaire toepassing voor Pick-it-Easy Robot is in de farmaceutische sector en de gezondheidszorg. De robot is op maat gemaakt voor de typische artikelen in deze sector. De automatische orderverzameloplossing omvat een industriële knikarmrobot met een flexibele grijper, nauwkeurige beeldherkenning en -verwerking, gespecialiseerde besturingssoftware en een uitgebreid veiligheidsconcept.

Pick-it-Easy Robot is ideaal voor de volgende toepassingsgebieden:

 • Regio’s met hoge loonkosten
 • Artikelen met een lage en middelmatige omloopsnelheid
 • Gevoelige, waardevolle of luxe artikelen
 • Voor het verminderen van fouten en kosten
 • Ploegendiensten
 • Omgevingen die een hoge kwaliteit en een hoge doorloopsnelheid vereisen

Pack2Patient: Nieuwe oplossing voor directe verzending

Met Pack2Patient biedt KNAPP een oplossing op maat voor het automatisch en veilig orderverzamelen van patiëntspecifieke orders. Pack2Patient garandeert een snelle orderverwerking met de hoogst mogelijke kwaliteit en end-to-end traceerbaarheid, zoals vereist is voor de directe verzending van geneesmiddelen (Direct2Patient). De innovatieve beeld-technologie staat centraal in de Pack2Patient-oplossing, omdat deze een Zero Defectsstrategie mogelijk maakt en een end-to-end bewaking van alle processtappen garandeert.

Vier automatische stappen naar kwaliteit en prestaties

 • Automatische scheiding van voorgepickte artikelen in patiëntenorders
 • 100% controle met innovatieve beeldtechnologieën
 • Automatische etikettering: de geneesmiddelen krijgen individuele informatie over de patiënt.
 • Automatische sortering en verpakking van artikelen. Afgewerket orders worden automatisch voorzien van relevante informatie.

Zelfs in het magazijn genereert Pack2Patient een toegevoegde waarde voor de patiënt. Alle geneesmiddelen worden aan de patiënt geleverd met relevante informatie, wat de kwaliteit van de dienstverlening ten goede komt.

Mail Order Central Fill (MOCF): Betrouwbare automatisering

De kern van de MOCF-oplossing van KNAPP is de foutloze, efficiënte en geautomatiseerde verwerking van patiëntspecifieke orders die per post (Mail Order) of via apotheken (Central Fill) bij de patiënt worden bezorgd. De geneesmiddelen worden als individuele pillen verzameld, precies volgens het individuele recept. De focus ligt dus op procesbetrouwbaarheid en kwaliteit.

De MOCF-oplossingen van KNAPP zijn duurzame, kostenefficiënte en betrouwbare procesoplossingen die zijn afgestemd op  elke specifieke vereiste, waardvan patiënten direct hun voordelen halen. Het orderverzamelproces is beveiligd tegen manipulatie van buitenaf en beschermd tegen mogelijke besmetting. De MOCF-oplossingen van KNAPP zijn door hun hoge automatiseringsgraad bij uitstek geschikt voor hoogwaardige toepassingen in de farmaceutische sector en de gezondheidszorg. Met zijn portfolio MOCF-oplossingen optimaliseert KNAPP de veiligheid voor patiënten en de beveiliging van processen in de gehele toeleveringsketen.

KNAPP biedt een uitgebreide mix van technologieën, speciaal afgestemd op de eisen van MOCF-toepassingen (Mail Order Central Fill), die alle processen van gontvangst tot en met verzending omvat.

 • Transportbandsystemen: Transportbanen bieden een fysiek netwerk voor de materiaalstroom en transporteren laadeenheden naar de afzonderlijke magazijnplaatsen. Kunststof flacons, waarin de exacte aantallen pillen worden gedoseerd, worden op een puck-transportbandsysteemgetransporteerd zodat ze steeds rechtop worden gehouden.
 • Automatisch orderverzamelen en robotica:standaard verpakte geneesmiddelen met een lage omloopsnelheid (gebruikseenheid) worden met een SDA automatische orderverzamelaar of de Pick-it-Easy Robot
 • Nauwkeurig doseren:de Automated Tablet Dispenser (ATD) en de KNAPP Medication Dispenser (KMed) zorgen voor nauwkeurige doseringen van geneesmiddelen met een lage of middelmatige omloopsnelheid in flacons.
 • Etiketteereenheden: automatisch aanbrengen van patiëntspecifieke etiketten op flacons.
 • Beeldherkenningssysteem:beschrijvingen en afbeeldingen van de geneesmiddelen worden gedigitaliseerd en zijn gedurende het gehele orderverzamelproces beschikbaar voor verificatiedoeleinden.
 • Software: de KNAPP-software KiSoft is een belangrijk element in elke MOCF-oplossing, die alle niveaus en processen omvat, inclusief WMS, WCS en de machinebesturing. KiSoft zorgt voor een efficiënte werking van het magazijn en een gelijkmatige verdeling van de werklast. Daarnaast registreert KiSoft gegevens die vervolgens beschikbaar zijn voor een flexibele en gebruiksvriendelijke rapportage. Een duidelijk ontwerp en intuïtieve bediening van de easyUse-gebruikersinterfaces en het gebruik van aanraakschermen dragen bij aan een optimale procesveiligheid.
 • Automatisch verpakken: in speciale verpakkingsruimtes worden de patiëntspecifieke orders verzameld en verpakt, hetzij automatisch, hetzij halfautomatisch.