Orderverzamelen

Orderverzamelen is een van de meest kritische processen in een distributiecentrum. Er zijn verschillende orderverzamelsystemen beschikbaar die inspelen op verschillende omloopsnelheden en artikelkenmerken. Efficiënt, nauwkeurig, papierloos. KNAPP-technologieën zoals KiSoft RF, KiSoft Voice Picking, KiSoft Pick-to-Light en Vision Manual Picking bieden ondersteuning in manuele orderverzamelzones. De beproefde centrale transportbandtechniek met verschillende automatische uitwerpers maakt automatisch orderverzamelen mogelijk. Als  medewerkers hun grenzen bereiken, garandeert de innovatieve Pick-it-Easy Robot hoge prestaties en kwaliteit gedurende een lange periode. KNAPP vult haar portfolio met moderne orderverzamelsystemen aan met de ergonomische goederen-naar-persoon-werkstations uit de Pick-it-Easy-serie.  

Papierloos

Papierloze orderverzamelsystemen staan garant voor een efficiënte en nauwkeurige orderverwerking in manuele zones. KNAPP heeft een gamma aan papierloze orderverzamelsystemen bij de hand.

loesungen_technologien_arbeitsplaetze_voice_picking

Voice Picking is een spraakgestuurd, papierloos systeem dat wordt gebruikt om een efficiënte en nauwkeurige orderverwerking te realiseren. Voice Picking kan daarnaast ook worden gebruikt ter ondersteuning van voor manuele processen zoals herbevoorrading of inventarisatie. Medewerkers ontvangen informatie over de order (artikelen, opslaglocatie, hoeveelheid) via een spraakterminal en koptelefoon. Vervolgens bevestigen ze dat de werkstap is voltooid met behulp van een spraakcommando. De spraakfunctie is eenvoudig te integreren in bestaande systemen. De spraakfunctie zorgt voor een intuïtieve communicatie, wat betekent dat nieuwe medewerkers veel minder training nodig hebben. Papierloos orderverzamelen, ondersteund door spraaktechnologie, betekent dat medewerkers altijd beide handen vrij hebben om te werken. Er hoeven geen displays of drukknoppen te worden gebruikt. Dit maakt Voice Picking ideaal voor toepassingen in diepvrieszones.

loesungen_technologien_arbeitsplaetze_visual-case-picking Beleglos kommissionieren, manuell kommissionieren, Pick-by-Vision. ivii.assist, Datenbrille, Industrie 4.0; intelligent kommissionieren

Vision Manual Picking is een visueel, papierloos orderverzamel systeem dat op verschillende manieren kan worden gebruikt en nieuwe dimensies opent op het gebied van mobiliteit, flexibiliteit en kwaliteit. Visual Manual Picking bevat een stevige koptelefoon met een geïntegreerde camera en augmented reality-technologie, speciaal ontworpen voor . Snel, eenvoudig en nauwkeurig picken met Vision Manual Picking:

 • Artikelen- en artikelgegevens (bv. 1D- en 2D-codes) worden gecapteerd door ze eenvoudigweg te bekijken
 • Vision Manual Picking toont de informatie voor elke werkstap direct in het gezichtsveld van de gebruiker
 • Navigatiesysteem begeleidt de gebruiker op de snelste route naar het artikel
 • Nog een laatste keer kijken: Vision Manual Picking controleert de voltooide orders

Intuïtief werken met Visual Manual Picking betekent dat nieuwe medewerkers veel minder training nodig hebben. Vision Manual Picking is ook eenvoudig in het bestaande softwarelandschap te integreren. Zero Defects-strategieën kunnen in manuaele pickzones worden toegepast met behulp van innovatieve beeld herkennings- en verwerkingstechnologie. KiSoft Pack Master, die het stapelpatroon voor pallets, rolcontainers en bakken of dozen berekent, en Visual Manual Picking vormen een geweldig team. Vision Manual Picking sluit daarom echt aan op de Zero Defects-filosofie van KNAPP.

loesungen_technologien_arbeitsplaetze_pick-to-light

KiSoft Pick-to-Light is een displaygeleid, papierloos orderverzamelsysteem dat een efficiënte en nauwkeurige orderverwerking  in manuele zones ondersteunt. Snelle oriëntatie is mogelijk met behulp van displays  met verlichte positie-indicatoren. De picklocatie en de hoeveelheid zijn duidelijk gemarkeerd. KiSoft Pick-to-Light verhoogt de orderverzamelefficiëntie tot 100%. Het foutenpercentage daalt drastisch. Papierloos orderverzamelen betekent dat medewerkers altijd beide handen vrij hebben voor het verzamelen van orders. Omdat KiSoft Pick-to-Light zo eenvoudig te bedienen is, hebben nieuwe medewerkers veel minder training nodig. KiSoft Pick-to-Light omvat ook dynamisch zonebeheer. De grootte van picking zones kan worden aangepast aan de werklast. Een grote werklast = verschillende kleine pickingzones Een kleine werklast = minder maar grotere pickingzones De middelen worden optimaal benut en effectief verdeeld. Er kunnen ook meerdere personen in één zone werken. Het KiSoft Pick-to-Light-systeem is een complete eenheid op zich. Via duidelijk gedefinieerde interfaces kan het systeem eenvoudig met alle opslagsystemen worden verbonden. Daarnaast garandeert KiSoft Pick-to-Light een continue stroom van gegevens. Doordat retourberichten naar het hostsysteem worden verzonden, kunnen de status van elke order en het huidige voorraadniveau op elk moment worden gecontroleerd.

RF Picking

RF picking is een papierloos orderverzamel systeem met mobiele radioterminals dat in diverse scenario’s kan worden gebruikt. Gebruikersinterfaces op de radioterminals geven het artikel, de opslaglocatie en de hoeveelheid aan. De radioterminals tonen de medewerkers ook de kortste route voor het verwerken van orders, waardoor zowel de tijd die nodig is voor het orderverzamelen als de belasting voor de medewerkers tot een minimum wordt beperkt. Medewerkers kunnen de lichte terminals op hun onderarm dragen. Ze kunnen langer werken zonder zich moe te voelen en hebben ten allen tijde beide handen vrij voor het verwerken van orders. RF picking verhoogt zowel de efficiëntie als de kwaliteit bij het verwerken van orders. Dankzij RF picking is manueel orderverzamelen zo flexibel als het maar zijn kan. RF picking kan worden gebruikt ongeacht het aantal artikels en wijzigingen in de artikelstructuur. Daarnaast zorgt RF picking voor een continue datastroom. Doordat retourberichten naar het hostsysteem worden verzonden, kunnen de status van elke order en het huidige voorraadniveau op elk moment worden gecontroleerd.

Goederen-naar-persoon

Tijdens het goederen-naar-persoon-proces worden de benodigde artikelen automatisch naar speciale goederen-naar-persoon-werkstations getransporteerd, waar ze manueel worden gepickt. Deze manier van orderverzamelen zorgt voor een ergonomische manier van werken en een efficiënte verwerking van orders. KNAPP heeft een uitgebreid aanbod van goederen-naar-persoon-werkstations beschikbaar.

Hoogwaardig werkstation ontwerp

KNAPP is al meer dan 15 jaar bezig met het ontwerpen van goederen-naar-persoon-werkstations. Het ontwerpconcept achter de Pick-it-Easy-werkstations is KiDesign, dat ergonomie en precisie combineert met kostenefficiëntie en een geavanceerd ontwerp. Het intelligente KiDesign bereikt de best mogelijke prestaties met de minste ergonomische belasting. Met KiDesign legt KNAPP de lat bij het ontwerpen van werkstations weer hoger.

Intuïtieve communicatie tussen mens en machine

Het easyUse-bedieningsconcept is de volgende logische stap in het KiDesign-werkstationmodel. In lijn met onze slogan Making Complexity simple staat easyUse voor maximaal gebruiksgemak, bedieningscomfort, modern werkstation ontwerp en efficiënte communicatie tussen mens en machine. easyUse richt zich met name op eenvoud en consistentie. De easyUse-interfaces zijn duidelijk gestructureerd en maken gebruik van pictogrammen en kleuren om intuïtieve interacties te ondersteunen. De gebruiker kan snel en nauwkeurig met behulp van aanraakschermen door de afzonderlijke werkstappen navigeren. De gebruiker kan op elk moment alle informatie die hij of zij nodig heeft, opvragen. Een onmiddellijk gevoel van presteren verhoogt de tevredenheid van de medewerkers en maakt het mogelijk om efficiënter en nauwkeuriger te werken.

KNAPP Lösungen & Technologien: Pick-it-Easy

Ongeëvenaard werkstationconcept

Pick-it-Easy is de innovatieve serie werkstations van KNAPP, gebaseerd op het goederen-naar-persoon-principe. De Pick-it-Easy-werkstation portfolio combineert met succes efficiëntie, ergonomie, precisie, kosteneffectiviteit en een geavanceerd werkstationontwerp voor gebruik in een industriële omgeving. Pick-it-Easy-werkstations verminderen het aantal monotone en inspannende taken, zoals tillen, bukken en rekken om voorwerpen te pakken. Tegelijkertijd verhogen ze de efficiëntie van de orderverwerking en de kwaliteit van de leveringen en services. Bij de ontwikkeling van de Pick-it-Easy-serie heeft KNAPP haar Zero Defects-filosofie toegepast op de wereld van de werkstations. Het ergo-dynamische KiDesign, het intuïtieve gebruikers begeleidingssysteem easyUse en de geautomatiseerde controles in de processen garanderen maximale kwaliteit en prestaties. Wereldwijd zijn meer dan 600 Pick-it-Easy-werkstations in gebruik.

Voordelen van Pick-it-Easy

 • Multifunctionele goederen-naar-persoon-werkstations
 • Veel verschillende stijlen en configuraties beschikbaar om aan de specifieke eisen van de verschillende sectoren te voldoen
 • Individueel aanpasbaar
 • KiDesign voor maximale efficiëntie, kwaliteit en ergonomie
 • Intuïtieve communicatie tussen mens en machine met easyUse
 • Vision-technologie maakt 100% controles mogelijk
 • Individueel aanpasbaar aan het werkproces
 • Goederen en bedieningselementen zijn altijd binnen handbereik

Lees meer over Pick-it-Easy hier.

Automatisch

In automatische orderverzamelzones verwerken automatische uitwerpers of robots de orders. Tijdens het standaard orderverzamelproces is menselijk ingrijpen niet nodig. Automatisch orderverzamelen is bijzonder effectief in toepassingen met hoge prestaties of wanneer gedurende lange perioden een consistente kwaliteit en consistente prestaties vereist zijn.

Centraal transportbandsysteem

Het centrale transportbandsysteem is een automatische alles-in-één-oplossing voor orderverzameling.
Ontdek meer.

KNAPP-Store

De KNAPP-Store is een innovatief opslag- en orderverzamelsysteem dat kan worden gebruikt in de gehele farmaceutische toeleveringsketen, zowel in groothandels als voor online apotheken.
Ontdek meer.

INDU-Store

KHT maakt deel uit van de internationale KNAPP-groep en heeft meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van innovatieve magazijntechniek. Met de INDU-Store biedt KHT een efficiënte en veelzijdige orderverzamel oplossing.
Ontdek meer.

Pick-it-Easy Robot

De Pick-it-Easy Robot is een industriële robot die is ontwikkeld voor automatisch picken. Met de Pick-it-Easy Robot is KNAPP erin geslaagd een manier te vinden om 'bakken te picken', wat nieuwe mogelijkheden voor de intralogistiek opent.
Ontdek meer.

KNAPP Medication Dispenser

De KNAPP Medication Dispenser (KMeD) is een innovatieve automatiseringsoplossing voor het snel, efficiënt en nauwkeurig verzamelen van patiëntspecifieke orders in flacons.
Ontdek meer.

Automatic Tablet Dispenser

De Automatic Tablet Dispenser (ATD) is een volautomatische oplossing voor het orderverzamelen van individuele pillen die nodig zijn voor specifieke recepten van patiënten.
Ontdek meer.

Automatische opslag- en orderverzamelsystemen voor apotheken

Automatische systemen voor apotheken completeren het assortiment van KNAPP voor de gehele toeleveringsketen.
Ontdek meer.