KNAPP lanceert blisterkaartoplossing

: Gepubliceerd op in Healthcare, Technology

KNAPP AG heeft het onmogelijke mogelijk gemaakt – door het creëren van een systeem om medicijnen automatisch vanuit hun originele verpakking rechtstreeks in patiëntspecifieke blisterkaarten te plaatsen. Het D3 Daily Dose Dispenser systeem, een volautomatische oplossing voor het maken van patiëntspecifieke medicatieblisterverpakkingen, is in gebruik genomen bij de Duitse farmaceutische dienstverlener MicuraPharm. Het systeem biedt een enorme verlichting voor apotheken, blistercentra en zorginstellingen.

Het tekort aan zorgverleners en demografische veranderingen hebben automatisering onder de aandacht gebracht in sectoren buiten de traditioneel geautomatiseerde sectoren detailhandel, e-commerce en industrie. Geautomatiseerde blistersystemen die tabletten ompakken, leveren een belangrijke bijdrage om de gezondheidszorg te helpen de huidige uitdagingen het hoofd te bieden. Bovendien hebben voorgevulde medicijnverpakkingen een positieve invloed op de effectiviteit van voorgeschreven behandelingen, waardoor de levenskwaliteit van patiënten verbetert.

Innovatie van KNAPP: D3 Daily Dose Dispenser

De D³ Daily Dose Dispenser blisterverpakkingsoplossing biedt ondersteuning voor het verzamelen en ompakken van medicatie, wat een zegen is voor producenten van patiëntspecifieke blisterverpakkingen. Het proces verloopt volledig automatisch. Tabletten worden direct uit de oorspronkelijke blisterverpakking in een nieuwe blisterkaart geplaatst. Vervolgens worden ze verzegeld en voorzien van een kaart met patiëntinformatie en instructies voor het innemen van het medicijn. Het hele proces ondersteunt apothekers en gezondheidswerkers en helpt de gevolgen van het tekort aan arbeidskrachten in de gezondheidszorg te beperken.

MicuraPharm opent showroom bij Mainz

De eerste D3 Daily Dose Dispenser staat in het MicuraPharm democentrum in Klein-Winternheim, Duitsland. Algemeen directeur Edgar Mähringer-Kunz van MicuraPharm vat de voordelen van het nieuwe systeem samen: “De D³ Daily Dose Dispenser behandelt tabletten onafhankelijk. Elke tablet blijft in zijn oorspronkelijke verpakking totdat hij wordt gedistribueerd, wat het systeem razendsnel en met de hoogste mate van veiligheid uitvoert.” De afzonderlijke stappen van het proces worden automatisch gecontroleerd en gedocumenteerd. MicuraPharm werkt met het D3 systeem van KNAPP met slechts twee farmaceutische medewerkers, die desondanks wekelijks blisterkaarten kunnen produceren voor maximaal 5.000 patiënten.

De innovatieve blisterkaarten zijn zo gemakkelijk mogelijk te hanteren door patiënten en verzorgers en het nieuwe D3-systeem biedt nog tal van andere voordelen, waaronder: gebruiksvriendelijk en foutloos ontwerp, de hoogste hygiënenormen en het traceren van chargenummers, lotnummers en vervaldata.

De partner voor apotheken, blistercentra en zorginstellingen

Apotheken bieden desgewenst de service van het beheer van de recepten en medicatie van patiënten. De D3 Daily Dose Dispenser kan de hoeveelheid voorraad in apotheken aanzienlijk verminderen en de hersluitbare cups op de blisterkaart zorgen ervoor dat er zelfs rekening kan worden gehouden met medicatieveranderingen. De duidelijke, patiëntspecifieke etikettering maakt het eenvoudig om patiënten de medicatie direct te geven, zonder dat tijdrovende en foutgevoelige navullingen nodig zijn. Met het systeem besparen zowel apotheken als zorginstellingen kostbare tijd bij de zorg voor hun patiënten.

Value chain tech partner voor oplossingen in de gezondheidszorg

KNAPP AG is al meer dan 70 jaar een hightech partner voor de gezondheidszorg. Hun focus ligt op oplossingen voor de gehele logistieke value chain, van productie tot groothandel tot de patiënt. De D3 Daily Dose Dispenser is niet zomaar een product, maar een alles-in-één oplossing die software, service en voortdurende ondersteuning omvat.

Contact:

Margit Wögerer
Press Relations
Günter-Knapp-Straße 5-7
8075 Hart bei Graz | Austria
Tel.: +43 5 04952 2501
presse@knapp.com