Shuttle-oplossing van KNAPP tilt doorvoer en flexibiliteit naar hoger niveau

Pers informatie: Gepubliceerd op in Industry, Retail, Service, Technology, Wholesale

Service Best International, de Nederlandse groothandel in fiets-, motor-, auto- en truckaccessoires, geeft KNAPP opdracht om zijn distributiemagazijn in Veldhoven te automatiseren. Het nieuwe magazijn moet onderdak bieden aan een OSR Shuttle-oplossing met ergonomische werkstations voor het verzamelen en verpakken van orders.

Met de oplossing van KNAPP kan Service Best International orders sneller verwerken en verzenden, en zijn activiteiten verder uitbreiden. Bovendien is de oplossing flexibel genoeg om mee te groeien met het steeds toenemende productassortiment van de onderneming. Dankzij de nieuwe werkstations, waarbij de producten naar de medewerkers worden gebracht, is het verzamelen van orders ergonomischer, efficiënter en minder foutgevoelig, terwijl een geautomatiseerd sorteersysteem de doorvoer vergroot.

René de Vries, Director of Operations bij Service Best International, benadrukt dat deze maatoplossing een overtuigende indruk heeft gemaakt: ‘De behoeften en eisen van de markt worden steeds specifieker, waardoor wij onze logistieke processen efficiënter moeten inrichten. Om ons voor te bereiden op de toekomst, hebben wij gekozen voor een systeem met een hoge automatiseringsgraad. We hebben in KNAPP een partner gevonden die de toekomst van onze logistieke processen veiligstelt en ons helpt om verder te groeien.’

Het magazijn groeit met de vraag mee

Een grotere vraag stelt ook strengere eisen aan het geautomatiseerde magazijnsysteem. Om die reden kunnen alle systemen gemakkelijk worden uitgebreid, van de OSR Shuttle en Pick-it-Easy-werkstations tot aan de geautomatiseerde stations voor het vouwen, sluiten en afdekken van verzenddozen.

Over Service Best International

De groothandel in fiets-, motor-, auto- en truckaccessoires, gevestigd in Veldhoven, Nederland, is in 1954 opgericht en in de loop der jaren uitgegroeid tot een internationaal succesvolle onderneming. De onderneming levert aan groothandelaren, distributeurs, detailhandelaren en specialisten, en aan doe-het-zelfzaken. Service Best International is in meer dan 40 landen actief en beschikt over een indrukwekkend assortiment van 10.000 producten.

Over KNAPP

KNAPP is een toonaangevend technologiebedrijf dat intelligente distributie- en productieoplossingen levert. Op dit moment bouwt het bedrijf een nieuw logistiek centrum voor Zalando in Nederland, terwijl het magazijn dat KNAPP voor de online-retailer Wehkamp heeft gebouwd al jarenlang in gebruik is. Tot de klanten van KNAPP in de Benelux behoren onder andere Mediq, Basiq Dental, Fagron, Multipharma en Pharma Belgium in de medische sector, Van de Velde en Sketchers in de mode-industrie, en machineleveranciers Terberg Benshop en Kramp.

Pressekontakt

Margit Wögerer
Press Relations
Günter-Knapp-Straße 5-7
8075 Hart bei Graz | Österreich
Tel.: +43 5 04952 2501
presse@knapp.com