Door de jaren heen zijn er veel verschillende namen bedacht voor flexibele transportsystemen op de markt, van automatisch geleide voertuigen (AGV), autonome mobiele robots (AMR) tot autonome intelligente voertuigen (AIV). Onze Open Shuttles zijn autonome en intelligente transportrobots die helpen bij het flexibel inrichten van logistieke processen. Lees meer over onze flexibele oplossing voor intern transport.

Intelligente AMR-robots voor magazijnlogistiek

Wilt u automatisering gebruiken om verschillende delen van uw magazijn en productie met elkaar te verbinden? Wilt u dat uw goederen in de juiste hoeveelheid en op het juiste moment op de juiste locatie aankomen – en tegelijkertijd flexibel kunnen wijzigen?

Onze autonome mobiele robots, of automatisch geleide voertuigen, maken dit allemaal mogelijk – automatisch, gemakkelijk en efficiënt. Doordrenkt met intelligente software voeren onze Open Shuttles op betrouwbare wijze autonoom transportopdrachten uit, navigeren ze vrij door de magazijnruimte en identificeren en vermijden ze obstakels. Dit betekent dat ze kunnen worden geïntegreerd in bestaande magazijnomgevingen – er is geen extra infrastructuur nodig. Onze AMR-robots bieden maximale flexibiliteit terwijl ze de productiviteit verhogen en human resources vrijmaken voor waardegenererende taken. Onze Open Shuttles AMR’s zijn de slimme, flexibele manier om uw magazijn-interne materiaalstroom te automatiseren.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Hoe kunnen onze slimme robots uw logistieke uitdagingen het hoofd bieden?

We begrijpen dat het implementeren van een robot in uw magazijn tijd, middelen en veel denkwerk vereist. We helpen u bij het navigeren door alle vragen en gedachten, ongeacht of u uw huidige automatiseringsoplossingen wilt vervangen of uw magazijn helemaal opnieuw wilt stroomlijnen.

Logistieke uitdagingen vragen om flexibiliteit, intelligentie en configureerbaarheid

Autonome mobiele robots zijn de perfecte oplossing voor de volgende logistieke uitdagingen:

Snel veranderende processen en fluctuaties in de materiaalstroom
Gebrek aan ruimte
Integratie met bestaande systemen
Diverse ladingdragers

Geïntegreerde intelligentie

Slimme routeplanning en intelligent beheer van orders en transportmiddelen

Slimme configuratie

Eenvoudige aansturing van lay-out, processen en wagenpark

Flexibele oplossing

Een adaptieve transportoplossing maakt het mogelijk om alle locaties in het magazijn met elkaar te verbinden zonder aanpassingen aan het systeem te hoeven doen

Open Shuttles hebben een 3D obstakeldetectiesysteem. Als er een obstakel op zijn pad verschijnt, wordt dit gedetecteerd door de geïntegreerde 3D-camera.

Onze soorten autonome mobiele robots

Open Shuttle
AMR voor bakkenvervoer

voor het transporteren van bakken, dozen en trays

Laadvermogen tot 100 kg (220 lb)

Open Shuttle Fork
AMR voor pallettransport

voor het vervoeren van pallets en speciale ladingdragers

Laadvermogen tot 1.300 kg (2.866 lb)

Open Shuttle
AMR voor de elektronicasector

Voor het transporteren van printplaten, bakken, dozen en trays
Laadvermogen tot 50 kg (110 lb)

Wil je deze informatie doorsturen naar een collega? Download ons productinformatieblad

Onze autonome mobiele robots voelen zich thuis in een aantal omgevingen

Onze Open Shuttle AMR’s zijn een solide alternatief voor stationaire container- en palletbanen. Met onze robots koppelt u flexibel en eenvoudig alle delen van uw magazijn terwijl u verschillende taken uitvoert:

 • Het vervoeren van verschillende ladingdragers binnen het magazijn
 • Bevoorrading van werkstations en productielijnen
 • Aansluiting op productiemachines
 • Ondersteunen van het pickproces
 • Aansluiten op pak- en ompakstations
 • Aanvulling op een bestaand pallettransportsysteem
 • Leveren van kanbanstellingen en doorrolstellingen
 • Het uitvoeren van speciale en spoedtransporten
 • Bovendien integreren onze Open Shuttles perfect in bestaande systemen of vormen ze een directe koppeling met geautomatiseerde opslagsystemen, zoals onze OSR Shuttle Evo of InduStore.

Vergroot uw Open Shuttle-vloot om aan uw behoeften te voldoen

U bepaalt hoe uw Open Shuttle-vloot eruit moet zien. Of u nu twee shuttles heeft of meer dan 100, de omvang van de vloot kan op elk moment worden aangepast aan uw huidige situatie en worden gewijzigd. Ons assortiment AMR-modellen met verschillende laad- en losinrichtingen kan ook worden gecombineerd tot een veelzijdige vloot.

Onze intelligente ‘fleet’ software maakt het mogelijk om alle transportmiddelen efficiënt te visualiseren en aan te sturen. Hierdoor kunnen onze robots ook functioneren in combinatie met andere magazijnvoertuigen, zoals AMR’s en heftrucks van andere fabrikanten.

De functies en technologie van Open Shuttle vormen de basis van de intelligentie

Hoe werkt de AMR-robot van KNAPP?

Automatisch geleide voertuigen, waaronder de AMR’s van KNAPP, gebruiken verschillende technieken om te navigeren. Sommige voertuigen navigeren met behulp van fysieke lijnen op de vloer, sommige met reflectoren en andere door een virtuele lijn te volgen. Maar hoe navigeren Open Shuttles?

Open Shuttle maakt gebruik van intelligente software en sensoren voor navigatie

Open Shuttles navigeren vrij met behulp van intelligente software voor ‘fleet management’, KiSoft FCS en sensoren. Onze AMR-robots hebben geen markeringen of hulpmiddelen nodig, waardoor het vrij eenvoudig is om de oplossing te integreren omdat de infrastructuur niet hoeft te worden gewijzigd. De robots in het magazijn voelen al bewegend hun omgeving met behulp van hun geïntegreerde laserscanners en kunnen daardoor snel en flexibel reageren als ze obstakels tegenkomen. Open shuttles detecteren natuurlijke contouren, waardoor ze obstakels kunnen omzeilen en alternatieve routes kunnen vinden.

Open Shuttles scannen continu hun omgeving en ontwijken zo autonoom zowel mensen als obstakels.

Innovatieve add-ons om de flexibiliteit van uw magazijnrobot een stap verder te brengen

Geïntegreerde lifter

Onze Open Shuttles kunnen worden uitgerust met een hefinrichting om ladingen op verschillende hoogtes op te halen en af te leveren – van 550–1.500 millimeter (21,65 in–59,06 in) of van 0–1200 millimeter (0–47,24 in) – en over te brengen naar verschillende transportbanden. Dit zorgt voor meer flexibiliteit bij het ontwerpen van processen.

Geïntegreerde breedteverstelling

Het lastopnamemiddel (LHD) kan ook worden uitgerust met breedteverstelling, waardoor de Open Shuttle zijn LHD automatisch aanpast aan de breedte van de lastdrager. Met de geïntegreerde lifter en breedteverstelling past de Open Shuttle zich flexibel aan zowel de hoogte als de breedte van zijn lading aan.

Indicatielampjes en sensoren

Extra indicatielampjes en sensoren vergroten de zichtbaarheid van de Open Shuttle in magazijngebieden met veel verkeer. Om aan uw eisen te voldoen, kunnen onze AMR’s naar behoefte worden uitgerust met extra indicatielampen en/of sensoren.

Eenvoudige integratie

Het integreren en installeren van onze robot in uw magazijn is eenvoudig en kan direct worden gedaan. Afhankelijk van uw wensen kan het fleet management control systeem worden geïntegreerd en aangesloten op uw bedrijfssysteem, WMS of WCS. Het Fleet Management systeem is verantwoordelijk voor de verkeersregels en wijst binnenkomende opdrachten toe aan Open Shuttles.

Installeer Open Shuttles in een paar eenvoudige stappen:

 • Installeer de server
 • Schakel Open Shuttle in en maak verbinding
 • Definieer de lay-out
 • Definieer de processen
 • Activeer het systeem en andere shuttles
 • Observeren en bijsturen indien nodig

Hoe werken de autonome mobiele robots van KNAPP?

Test of huur onze Open Shuttles

Heeft u wisselende wensen voor intern transport of twijfelt u of een AMR Robot voor u de juiste oplossing is? Geen zorgen, probeer onze Open Shuttles in een demoset of huur er een.

Flexibel huren in plaats van kopen

Is uw behoefte aan intern transport niet altijd hetzelfde? Profiteer van ons huurmodel en huur onze Open Shuttles om u te helpen het hoogseizoen te beheren. Uw nieuwe back-uprobots zijn eenvoudig binnen enkele minuten in uw wagenpark te integreren en zijn direct klaar voor gebruik.

Demonstratie Open Shuttle op locatie

Twijfelt u of een AMR Robot de juiste oplossing is voor uw magazijn? We kunnen een demonstratie regelen, gewoon in uw magazijn. We doen u graag een voorstel voor een demo, gebaseerd op uw wensen en de duur van de demo.

Open Shuttle in Actie

Eén techniek, vele mogelijkheden.

AMR wordt door Würth Industrie Service ingezet als innovatieve link naar het automatisch magazijn

De vele succesvolle gezamenlijke projecten in Bad Mergentheim weerspiegelen de langdurige samenwerking tussen KNAPP en Würth. Naast andere oplossingen van KNAPP, zoals de OSR Shuttle™, Pick-it-Easy werkstations, pickrobots, palletiseer- en depalletiseersystemen voor transport, zet Würth Industrie Service ook onze autonome mobiele robots in.

Drie Open Shuttles voeren transporttaken uit in het goederenontvangstgebied. De autonome mobiele robots transporteren trays met producten van het goederenontvangstgebied naar de invoer van het transportsysteem, vanwaar de trays worden getransporteerd voor opslag in het OSR Shuttle™ opslagsysteem. Dit ontlast de medewerkers die in de goederenontvangst werken, omdat ze de containers niet meer handmatig naar het transportsysteem hoeven te verplaatsen. Aangezien de goederenontvangstruimte bij Würth vrij moet zijn van heftruckverkeer, pasten onze Open Shuttles perfect als een optimaal alternatief voor statische transportsystemen.

Samenvatting

 • Würth Industrie Service GmbH & Co. KG: wereldwijd toonaangevende detailhandelaar van montage- en bevestigingsmaterialen
 • Stad: Bad Mergentheim, Duitsland
 • Gebruik: Goederentransport van het goederenontvangstgebied naar magazijnen in het centrale magazijnsysteem
 • De uitdaging: Veel verkeer in het goederenontvangstgebied
 • Oplossing: 3 Open Shuttles verlichten de werkdruk voor medewerkers door de goederenontvangst te koppelen aan het shuttlemagazijn
YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Over Würth Industrie Service GmbH & Co. KG

Bad Mergentheim, Duitsland

Würth Industry Service GmbH & Co. KG in Bad Mergentheim is een apart bedrijf binnen de Würth Group. Würth in Bad Mergentheim levert aan de industriële sector en biedt zijn klanten modulaire logistieke en inkoopoplossingen voor het verbinden en bevestigen van elementen.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen?