Omni-channel is het toverwoord

Gepubliceerd op in Fashion, Logistics of the future, Point-of-Sale, Trends
3,5 minuten leestijd

“We want it all. We want it now.” Als rockband Queen in die tijd had gezongen over het winkelgedrag van de hedendaagse modeklanten, dan hadden ze de tekst waarschijnlijk moeten aanvullen met: “We want it anywhere. And we want an experience.” Winkelen gaat vandaag de dag namelijk niet alleen over winkelen. Seamless commerce en de klantervaring zijn je van het tegenwoordig. Het is belangrijk om aan de wensen van de klant te voldoen en harmonieuze merkervaringen te creëren door gebruik te maken van alle mogelijke productkanalen. Ontdek samen met ons de wereld van de omni-channel fashionretail. Ontdek wat modeklanten drijft, welke uitdagingen daarbij komen kijken en hoe u met onze oplossingen een naadloze ervaring voor uw klanten kunt creëren, waarmee u de rest overtreft.

Modeklanten zijn verbonden

Moderne modeklanten ontdekken de nieuwste trends via hun Instagram-feed. Met een klik op de outfit gaan ze naar de online winkel. Dankzij digitaal advies, informatie over maten en online reviews is dat wat ze bestellen vaak de volgende dag al beschikbaar – of het nu thuis wordt bezorgd of in de winkel of bij een zelfgekozen afhaalpunt wordt opgehaald. Het is zo makkelijk dat het de nieuwe norm is geworden. En als de bestelde producten niet passen of u ze niet mooi vindt? Geen probleem, stuur ze gewoon gratis terug of breng ze terug naar de winkel. Zo shoppen we kleding vandaag de dag.

Kopen via sociale media

Bezorging of afhalen bij een kluisje

Thuis passen

Terugsturen

Uw klanten zijn zich er waarschijnlijk niet eens van bewust dat zij tijdens het shoppen verschillende kanalen gebruiken. Maar hoe wordt deze naadloze gebruikerservaring, de verbinding tussen de virtuele en de fysieke winkelwereld, eigenlijk tot stand gebracht? Dit vraagt om merkconsistentie in alle kanalen, van productpresentatie, tot aankoop, tot levering. Het maakt niet uit of de kleding in de winkel of online te vinden is.

Flexibele oplossingen voor flexibel winkelen

Het is van cruciaal belang de vereisten van online bedrijfsmodellen te combineren met die van de stenen winkels. Christian Krenn, JR White en Siegfried Zwing praten over de complexe eisen van omni-channel fashion retail.

Christian Krenn ziet het flexibel winkelgedragvan de eindklant als een enorme uitdaging.

Klanten zijn tegenwoordig gewend voor, tijdens en na een aankoop realtime informatie te ontvangen. Ze willen hun bestelling op verschillende manieren kunnen ontvangen, zoals afhalen in de winkel, centraal afhaalpunt, of levering thuis of op kantoor, en dat allemaal binnen een paar uur. Maatwerk, zoals persoonlijke kaartjes of cadeauverpakkingen, zijn ook populair. Onze oplossingen voldoen niet alleen aan deze eisen, maar ze kunnen ook reageren op wijzigingen tijdens het orderproces.

Christian Krenn
System Design Engineer Fashion Solutions, KNAPP AG

Volgens JR White is niet alleen het flexibele koopgedrag van klanten een uitdaging, maar ook de sterke groei van e-commerce:

De modehandel ondergaat op dit moment ingrijpende veranderingen. Bedrijven die de snelle opmars van e-commerce niet kunnen bijbenen en zich niet aanpassen aan de veranderende eisen van de klant, hebben het ongelooflijk moeilijk. Wij stemmen onze technologieën af op het aanbieden van omni-channel oplossingen voor onze klanten. Hierdoor kunnen ze orders picken uit dezelfde voorraad voor de detailhandel, de groothandel en e-commerce, en komen goederen beschikbaar voor ophalen in de winkel, leveren aan huis of afhalen op een centrale locatie. Zo beleeft de eindgebruiker een geweldige winkelervaring.

JR White
Senior Account Executive, KNAPP US

Siegfried Zwing van redPILOT® weet dat alles op de achtergrond op rolletjes moet lopen, als je klanten de ideale winkelervaring wilt bieden.

Door klanten meer flexibiliteit te bieden worden processen in het magazijn complexer. Fluctuerende orderstructuren en onverwachte bottlenecks zijn nu regel en niet langer uitzondering. Om aan deze flexibiliteitseisen van de klant te kunnen voldoen, moet het logistieke bedrijf over de juiste hulpmiddelen in het magazijn beschikken. Ons Operational Excellence-softwarepakket is perfect om de complexiteit van het magazijnbeheer gemakkelijk onder controle te houden. Bovendien is dit een lerend systeem dat de optimale planning voor activiteiten bepaalt en zich voortdurend aanpast aan veranderende omstandigheden.

Siegfried Zwing
Directeur, redPILOT

Succesvolle omni-channel strategie

Onze experts leggen hier uit dat het voor ons belangrijk is om onze klanten de best mogelijke ondersteuning te bieden op het gebied van omni-channel commerce. Onze vooruitstrevende systeemoplossingen zijn flexibel genoeg om in te spelen op nieuwe eisen en de bedrijfsmodellen van de toekomst te transformeren. We zijn er trots op dat onze inspanningen echt een verschil maken voor onze klanten en dat we kunnen terugblikken op een geslaagde omni-channelstrategie.

Sainsbury’s, een van onze oudste klanten en een van de grootste supermarktketens in het VK, biedt zijn modemerk Tu niet alleen in winkels aan, maar ook online. Het Britse bedrijf heeft het voordeel ervaren van automatisering, waardoor het tijdens de COVID-19-lockdown de online cijfers van het jaar ervoor kon overtreffen. De populaire Tu-kledinglijn kan ofwel op het huisadres van de klant worden afgeleverd, ofwel in de winkel worden opgehaald dankzij een click-and-collect-systeem.

Flexibele en modulaire automatisering helpt ons de uitdagingen van onze omni-channelmarkt aan te gaan. Wij profiteren nu van winkelvriendelijke leveringen aan onze verkooppunten en perfect uitgevoerde online bestellingen met een maximale productiviteit en minimale operationele kosten.

Andy Smith
Operations Manager DHL Sainsbury’s Tu DC