Toekomstbestendige uitbreiding bij Würth

Gepubliceerd op in Logistiek van de toekomst, Technologie, Trends
4 minuten leestijd

De gestage groei van Würth Oostenrijk betekende dat de onderneming de grenzen van haar bestaande middelen had bereikt. Het project werd gekenmerkt door partnerschap, wat leidde tot een moderne, vernieuwende uitbreiding die ecologische, sociale en economische aspecten met elkaar combineerde.

KNAPP is al jaren onze vaste partner op het gebied van nieuwe logistieke oplossingen. Samen wisten we een toekomstbestendige oplossing te ontwikkelen. Onze orderverwerking is nu efficiënter en productiever dan ooit, en we zijn nu goed voorbereid op de toekomst.

Stephan Gugerell
Procuratiehouder en lid van het managementteam verantwoordelijk voor logistiek en interne operaties bij Würth Handelsges.m.b.H.

Nieuwe koers voor duurzaamheid

Een belangrijk aspect van de modernisering was het verminderen van de milieu-impact van de fabriek. Wij vertrouwen op technologieën en processen die milieuvriendelijke orderverwerking met een optimale kwaliteit bieden. 

Overslag en bestellen

Goederen moeten altijd beschikbaar zijn; daarom gaan ze via ons shuttlesysteem rechtstreeks van de overslag naar de opslag. Bij het begin van een order wordt er een verzenddoos klaargemaakt door een automatische dozenopzetter. Voor interne leveringen gebruiken we bij Würth herbruikbare containers. Routinglabels wijzen dozen en containers toe aan specifieke klanten. Dit label is belangrijk voor het transport en voor andere processen in het magazijn.

Productiviteit en ergonomisch ontwerp

Als het op orderpicking aankomt, combineren de nieuwste generatie van het OSR Shuttle™ Evo-systeem en het innovatieve Pick-it-Easy Evo-werkstation maximale efficiëntie en productiviteit in een ergonomisch ontwerp

Het OSR Shuttle™ Evo-systeem is zodanig ontworpen dat uitbreidingen in de toekomst mogelijk zijn. Het aantal shuttles en liften kan gemakkelijk worden opgeschaald.

Efficiënte processen dankzij dynamische opslag

Het OSR Shuttle™ Evo-systeem voorziet de aangesloten Pick-it-Easy-werkstations op het juiste moment van goederen. Elk werkstation heeft toegang tot alle artikelen in het systeem. De beschikbare ruimte wordt optimaal benut dankzij het flexibele reksysteem en het gestroomlijnde ontwerp. Het OSR Shuttle™ Evo-systeem is zodanig ontworpen dat uitbreidingen in de toekomst mogelijk zijn. Het aantal shuttles en liften kan worden opgeschaald, zodat het systeem kan worden aangepast aan de meest recente eisen. Het shuttlesysteem biedt ruimte aan ongeveer 57.000 dozen in 3 rekken met 41 niveaus. Naast opslagcontainers kunnen ook volledige verzenddozen tijdelijk in de rekken worden opgeslagen tot ze worden verzonden. Meer dan 100 shuttles brengen containers en dozen voortdurend naar de plaats van bestemming – het OSR Shuttle™ Evo-systeem bevoorraadt de aangesloten Pick-it-Easy Evo-werkstations en de verzendrobots op flexibele wijze en in de juiste volgorde.

Werknemers bereiden bestellingen voor op zes ergonomische Pick-it-Easy-werkstations en dat in een aangename werkomgeving.

Aangename werkomstandigheden dankzij ergonomie

Würth neemt zijn verantwoordelijkheid ten opzichte van de 300 medewerkers op de locatie zeer serieus. Hiervoor hadden wij de ideale oplossing: onze Pick-it-Easy Evo werkstations. Bestellingen worden bij zes alles-in-één werkstations afgehandeld. Ons OSR Shuttle™ Evo-systeem voorziet werkstations op het juiste moment van goederen. Deze komen op het juiste moment en in de juiste volgorde aan bij de werknemer op de desbetreffende werkplek. Werknemers hoeven daardoor minder te lopen en de productiviteit en kwaliteit van het orderpicken wordt aanzienlijk verbeterd. Pick-it-Easy Evo-werkstations zorgen ervoor dat werknemers intuïtief en nauwkeurig kunnen werken.

Gebruiksvriendelijkheid en ergonomie zijn een ander pluspunt van deze werkstations. Werknemers voelen zich goed tijdens hun dagelijkse werk en ervaren een nieuwe manier van werken. LED-displays en touchscreens met intuïtieve gebruiksvriendelijke interfaces en add-ons voor kwaliteitsborging bieden een ongeëvenaarde gebruikerservaring.

Kwaliteitscontroles en voorbereiden van zendingen

Voordat bestellingen van klanten worden verzonden, gaan ze langs verschillende stations voor kwaliteitscontroles. Zodoende kan een foutloze levering worden gegarandeerd en wordt de klanttevredenheid verhoogd.

ivii.-fotostation

Het patroon waarin de dozen op een pallet worden gerangschikt, wordt gecontroleerd door innovatieve beeldherkenningstechnologie. Eventuele ruimtes worden opgespoord en vervolgens opgevuld met biologisch afbreekbare luchtkussentjes gemaakt van aardappel- en maïszetmeel. De kussentjes zijn overigens gemaakt van 100 procent hernieuwbare materialen. Ze verkleinen de kans op schade, alsook de milieu-impact als gevolg van retourzendingen en dubbele leveringen.

Open Shuttle

Dozen waarbij tijdens de gewichtscontrole afwijkingen werden vastgesteld, worden naar een controlestation overgebracht voor verdere controles. De Open Shuttle haalt deze dozen op bij de verzendafdeling en vervoert ze naar het controlestation, zodat werknemers minder lang hoeven te lopen en minder fysieke inspanning hoeven te leveren.

Vouwen en sluiten

Na de kwaliteitscontroles worden de verzenddozen op pallets geplaatst en aan klanten geleverd. De vrachtbrief wordt automatisch toegevoegd en de dozen worden vervolgens naar de volautomatische vouw- en sluitsystemen getransporteerd. De vouwmachine controleert de hoogte van de inhoud en vouwt het karton tot een minimale hoogte dankzij een speciaal vouwmechanisme. Door de kartonnen dozen op deze manier te verkleinen, wordt flink wat ruimte bespaard op de pallet en vervolgens in het voertuig. Na het vouwen worden de dozen volautomatisch gesloten.

Volautomatisch palletiseren en verzenden

De nieuwe oplossing omvat ook 2 verzendrobots die het zware werk overnemen. De robots met gescharnierde armen palletiseren dozen en herbruikbare containers volautomatisch, waardoor werknemers de handen vrij hebben voor vitale maar minder inspannende taken. Elke robot werkt aan 8 pallets tegelijk. Ze bouwen de pallets effectief en in de juiste volgorde op. Er kunnen tot 7.000 pakketten per uur op verschillende pallets worden geplaatst, die vervolgens naar klanten in heel Oostenrijk gaan. De nieuwe uitbreiding heeft het volume van de verzenddozen verminderd. Het gebruik van herbruikbare verpakkingen bespaart bovendien 20 ton plasticfolie per jaar.

OSR Shuttle™ Evo

Gemiddeld 1.925 dubbele cycli per uur

Pick-it-Easy Evo-werkstations

Tot 1.325 orderregels per uur verzameld

Verzendrobots

Tot 640 dozen per uur palletiseren op 16 pallets

In deze video komt onze oplossing bij Würth Oostenrijk uitgebreid aan bod.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

4 minuten leestijd
Nina Firgo
Brand Communications Food Retail Solutions

Delen

Extra informatie

Als het op orderpicking aankomt, combineren de nieuwste generatie van het OSR Shuttle™ Evo-systeem en het innovatieve Pick-it-Easy Evo-werkstation maximale efficiëntie en productiviteit in een ergonomisch ontwerp.